Charlie Whiting a murit! Director de curse din Formula 1 s-a stins din viata cu o zi inainte de debutul de la Melbourne

Publicat: 14 mart. 2019, 11:12 Autor: D. C. Vedete

Vesti proaste pentru fanii Formula 1. Director de curse din Formula 1 s-a stins din viata cu o zi inainte de debutul de la Melbourne.

Charlie Whiting a murit la varsta de 66 de ani, informeaza BBC. Acesta a suferit un embolism pulmonar fatal. Tragedia s-a produs in Melbourne, unde se afla la debutul antrenamentelor pentru prima cursa oficiala a sezonului de Formula 1. Toata lumea e in stare de soc.

Charlie Whiting dădea startul curselor și supraveghea toate regulamentele din Formula 1. Era omul la care toti pilotii de curse apelau in momentul in care avea o problema. Directorul s-a asociat Federatiei Internationale de Automobilism in 1988.

Charlie Whiting a murit la 66 de ani de embolism pulmonar


„Am mers cu el pe circuit pentru câteva curbe și am vorbit. E dificil să vezi că nu mai e aici. El era omul nostru, al piloților. Există regulamentele, apoi noi, iar el era omul din mijloc. Avea mereu ușa deschisă, era un om bun”, a marturisit Sebastian Vettel (Ferrari), care a vorbit cu Charlie inainte sa moara.

”Cu o tristeţe imensă am aflat despre decesul neaşteptat al lui Charlie”, a scris într-un comunicat preşedintele FIA, Jean Todt, care a salutat ”o figură indispensabilă şi de neegalat a Formulei 1”. Whiting a fost victima unei embolii pulmonare, relatează AFP.

Whiting a debutat în Formula 1 în 1977, la Hesketh Racing, iar ascensiunea sa a început după ce a devenit mecanic şef al Brabham, punând umărul la titlurile mondiale cucerite de brazilianul Nelson Piquet în 1981 şi 1983. Susţinut de fostul patron al echipei Brabham, Bernie Ecclestone, devenit apoi proprietar al Formulei 1, Whiting a ajuns în 1988 la FIA ca delegat tehnic.

„Formula 1 a pierdut un prieten devotat şi un ambasador carismatic”, a mai spus Todt.

Publicat: 14 mart. 2019, 11:12 Autor: D. C. Vedete
Pe aceeași temă
×