Cutremur în România! L-aţi simţit?

Publicat: 21 Jun. 2020, 12:41 Arhiva
Cutremur în România! L-aţi simţit?

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 pe scara Richter a avut loc duminică dimineața în Buzău, zona seismică Vrancea, informează Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la ora 06.47 în zona seismică Vrancea, Buzău. Cutremurul a avut loc la adâncimea de 120 de kilometri. Mişcarea seismică s-a produs în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău, Brăila, Galați, București, Pitești.

Seismul este clasificat de INFP ca fiind unul slab, dar de intensitate doi. Cel mai recent cutremur de la noi din ţară s-a produs ieri, tot în în Buzău, zona seismică Vrancea şi a avut 2,8 pe Richter.

Cel mai puternic cutremur de luna aceasta a avut loc pe 2 iunie, la ora 14.12, tot în zona seismică Vrancea. Atunci, aparatele seismologilor au înregistrat o magnitudine de 4.5 pe scara Richter și o adâncime de 101 kilometri.

În 2020, cel mai puternic seism s-a produs pe data de 31 ianuarie și a avut magnitudinea de 5,2 pe Richter.

Gheorghe Mărmureanu, anunț terfiant pentru România!

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a făcut un anunț care ar putea speria populația. Este vorba despre un cutremur destul de mare care va zgudui, cu siguranță, pământul românesc. Gheorghe Mărmureanu susține că România va fi lovită de un seism mai mare decât cel din 1977.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, scrie Realitatea.  Seismul va avea între 7.2 – 7.9 grade, ajungând chiar la 8 grade pe scara Richter.

 

Publicat: 21 Jun. 2020, 12:41 Arhiva
Pe aceeași temă