Crima care a îngrozit toată România! Actriţă violată şi ucisă, criminalul este tot în libertate

Publicat: 21 Nov. 2019, 09:22 News

În noiembrie 2014 a avut loc, pe malul Someșului, în zona centrală a municipiului Satu Mare, o crimă care a zguduit o țară întreagă.

Gabriela Dorgai, actrița la Teatrul de Nord, a fost ucisă într-un mod brutal de către o persoană care a rămas încă neidentificată. Potrivit presasm.ro, în urmă cu circa două săptămâni, o echipă investigativă, condusă de către inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție, Claudiu Florin Boca, i-au prelevat unui individ suspect probe ADN pentru a fi comparate cu cele găsite la locul uciderii Gabrielei Dorgai.

Surse care s-au ocupat de anchetă au precizat că personalul insuficient, respectiv încărcătura mare de cazuri îngreunează urmărirea elementelor din anchetă. ”Sunt puțini oameni, iar atâta timp cât polițiștii trebuie să se ocupe și de alte cazuri, mai mărunte, este mai greu. Dar vă asigur că se lucrează la acest caz. Personal, sunt convins că autorul va fi prins”, a spus un fost anchetator.

Polițiștii au reușit să identifice doi din cei patru posibili martori, care ar fi declarat că li s-a părut că victima și criminalul ar fi avut o relație intimă consimțită. De aceea nu ar fi intervenit. Or, polițiștii sunt de părere că victima a fost deja inconștientă în momentul violului.

Fostul șef al Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, Marius Gânță a declarat: ”M-a șocat faptul că s-a întâmplat în plin centru și m-a șocat lipsa de atitudine a celor care au asistat. Au fost martori oculari. Deci, chiar să treci așa pasiv când vezi în plină desfășurare o infracțiune cu violență sau că acea femeie a fost dusă cu forța și să nu intervi, să treci pasiv. Deci, lipsa de reacție a opiniei publice m-a deranjat. Inițial, când am fost la fața locului, am spus că este și nu este un caz dificil. M-a șocat și prin prisma faptului că o cunoșteam pe Gabriela, am fost colegi de liceu. Nu mă așteptam să aibă o soartă de genul acesta. Dacă stai să te gândești, nu poți să concepi ca în plin centru să fi atacat, să fi târât și să fi ucis în centrul nou al unui municipiu”.

Publicat: 21 Nov. 2019, 09:22 News
Pe aceeași temă