Copii cu dizabilitati, batuti de angajatele centrului de plasament: „Da-le, sa zaca, sa te stie de frica. Da-le la baie, pe furis!”

Publicat: 06 iul. 2019, 10:03 Autor: Ioana Cioflan Life

Centrul de plasament se afla in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova. Cu toate astea, micutii sufera.

Copii cu dizabilitati, batuti de angajatele centrului de plasament. Este vorba de Centrul Sfantul Andrei din Ploiesti. Aici se afla mai multi copii, de toate varstele, cu dizabilitati grave. Cu toate ca angajatele au rol de a ii ingriji si proteja, adevarul este altul.

Copiii din Centrul Sfantul Andrei din Ploiesti sunt amarati, bolnavi si abandonati. Cei care ar trebui sa aiba grija de ei, lucrand la centru, se poarta mizerabil cu micutii care nu au nicio vina. Angajatele din centru ii bat pe micuti, cand nimeni nu ii vede.

Copii cu dizabilitati, batuti de angajatele centrului de plasament

Adevarul despre ce se intampla la Centrul Sfantul Andrei din Ploiesti a iesit la iveala dupa ce un baarbat a facut cazul public, in presa. Angajatele sunt acuzate ca maltrateaza copiii si ca le fura din mancare. Cel care a spus adevarul e fostul sot al unei angajate de care a decis sa divorteze.

La divort, femeia a returnat telefonul pe care sotul i l-a luat. Din el a uitat sa stearga discutiile pe care le-a avut cu o colega de la Centrul Sfantul Andrei din Ploiesti. Asa s-a aflat de abuzurile pe care micutii le-au indurat. Copiii erau batuti pentru ca angajatele voiau sa ‘le stie de frica’.

Angajatele ii bateau la baie

Ororile aveau loc zilnic, in bai. Acolo nu sunt camere de supraveghere deoarece legea le interzice. Asa ca angajatele au convenit intre ele sa ii bata pe copii la baie.

„Când dai… nu îi previi. Te uiţi, dai cât poţi şi îi spui: să nu mai strig la tine de două ori că îţi crăp capul. Nu stai să îl priveşti pe copil şi apoi dai”, „De mâine pleacă şeful. Poţi să dai liniştită”, „Dă-le să zacă. Să te ştie de frică. Acum la început. S îi bate rău. Ai văzut cum ascultă ăia de ea? Dă-le la baie pe furiş”, sunt indicatiile pe care angajata veche i le dadea angajatei noi.

Angajatele erau lipsite de mila

Cele doua angajate, N si C, profita de handicapul psihic al copiilor. Acestea stiu ca micutii nu pot vorbi despre bataia pe care o incaseaza, la baie.

„P-ăia i-aş face să nu sufle când aş striga la ei. Dă-le pe furiş. Pe mine nu m-a văzut nimeni până acum o lună şi ceva. Unde îl prindeam îi dădeam. Pe scări când coboram la masă… oriunde. Fă-te ascultată. Uită-te în jur şi dă” (…) „Te obişnuieşti. Tot cu răutate în voce şi în uitătură. Şi nu toţi sunt răi. Codru ăla, restul îi ţin din vorbe. Cât l-am bătut eu pe ăla… dacă ar şti să spună”, continua ingrijitoarea cu experienta.

Angajatele furau mancarea copiilor de la centru

Apoi, dupa ce a terminat ‘instruirea cu bataia’, angajata veche o invata pe cea noua cum sa fure de la centru:

„Am luat şi eu azi trei Barni, trei pachete de biscuiţi şi nişte mere. Aşa este peste tot naibii, şi d-alea şi d-alea (…)

C: N, controlează ăştia la poartă? Am luat şi eu o sticlă de Cappy de 1 l

N: Nu controlează şi eu am luat. Nu desfaci geanta…spui serviciu uşor şi treci. Mergi şi semnează condica mai înainte şi când pleci, treci direct.

C:O bag în sacoşă, geanta e mică. Ok”

„N: A fost ok? Te-a controlat?

C: Nu. Dar se ridicase când am ieşit. Îmi ţâţâia fundul. Că nu puteai şti.

N: Nu controlează

C: Mi-a fost frică, sincer

N: Nu controlează, că şi ei mânâncă de acolo şi li se dă de toate”.

Ce masuri au luat autoritatile

Centrul de Servicii Comunitare „Sf. Andrei” din Ploiesti are 55 de copii in ingrijire. Varstele lor sunt cuprinse intre 2 si 18 ani. Copiii au dizabilitati severe. Cazul a ajuns in atentia presei in 2018. A fost finalizat abia in noiembrie 2018:

„În urma acestui raport s-a dispus sancționarea disciplinară a șefului de complex și a coordonatorului personalului de specialitate din cadrul Complexului.

Turisti batuti la o terasa de la mare, pentru ca purtau pantaloni scurti! Imaginile socante au fost surprinse de camerele de supraveghere

Având în vedere situația existentă, a fost numită o altă persoană în funcția de șef de complex și s-au luat măsuri pentru reducerea numărului de beneficiari și reorganizarea grupelor de copii, precum și pentru o nouă organizare a activității personalului, astfel încât să se asigure continuitatea și desfășurarea corespunzătoare a tuturor serviciilor acordate la nivelul Complexului.

Caini batuti fara mila si arsi de vii la festivalul anual al cainilor din China VIDEO

Prin Dispoziția directorului executiv al D.G.A.S.P.C. Prahova a fost constituită o echipă multidisciplinară, care a realizat evaluarea copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” din Ploiești, urmând ca, pe baza raportului de evaluare întocmit, să se propună măsurile corespunzătoare pentru asigurarea îngrijirii și asistenței de specialitate pentru toți beneficiarii.

Un politist a batut un sofer de autobuz, in public. Imaginile VIDEO sunt socante: l-a lasat lat, pe trotuar!

Totodată, având în vedere acțiunile desfășurate de către organele de poliție și decizia instanței de judecată cu privire la persoanele cercetate, D.G.A.S.P.C. Prahova a aplicat măsurile legale corespunzătoare prevăzute de art. 102 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului și a emis dispoziții de suspendare de drept a contractelor de muncă pe perioada arestului preventiv/controlului judiciar, conform prevederilor art. 50 lit. (g) din Codul Muncii, respectiv art. 52 alin. 1 lit. c1 din Codul Muncii coroborat cu art. 102 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului”, a anunțat DGASPC Prahova.

Sursa: adevarul.ro

Publicat: 06 iul. 2019, 10:03 Autor: Ioana Cioflan Life
Pe aceeași temă