VIDEO! Barbatul asta a donat sange saptamanal timp de 60 de ani iar sangele lui a salvat peste 2.4 milioane de bebelusi! Povestea lui de erou este fenomenala

Publicat: 02 Jan. 2019, 01:34 Life

Batranelul asta a salvat cu sangele lui o multime de bebelusi iar acum este erou national.

Barbatul asta a donat sange saptamanal timp de 60 de ani!  James Harrison are 81 de ani si este din Australia, acolo unde toata lumea il cunoaste drept „barbatul cu bratul de aur” pentru aportul pe care l-a adus prin donatiile sale de sange.

Conform serviciului de donatii sanguine al Crucei Rosii din Australia sangele lui James ar fi salvat viata a mai bine de 2.4 milioane de copii din Australia. Barbatul a donat sange in fiecare saptamana timp de 60 de ani, iar acum la 81 de ani a decis sa se retraga, marcand astfel finalul unei ere de binefacere.

Ceea ce facea ca sangele lui sa fie atat de cautat si de special era faptul ca in el se gaseau o combinatie foarte rara de anticorpi care erau folositi pentru a creea un vaccin impotriva unor boli foarte periculoase pentru bebelusi.

Istoria personala a lui Harrison este una marcanta pentru el dupa ce la varsta de 14 ani a suferit o operatie extrem de dificila si a fost salvat doar datorita donatorilor care au donat sange pentru el. Atunci si-a promis ca asta va face si el toata viata si ca va dona sange de cate ori va avea ocazia.

Continuarea articolului »

Publicat: 02 Jan. 2019, 01:34 Life
Pe aceeași temă