Avertismentul unui expert imunolog. Câte minute suntem în siguranţă lângă suprafețele contaminate de COVID-19

Publicat: 20 mai 2020, 14:32 Autor: Hermina Hagianu News
Avertismentul unui expert imunolog. Câte minute suntem în siguranţă lângă suprafețele contaminate de COVID-19

Erin Bromage este profesor imunolog la Universitatea din Massachusets. Acesta a explicat faptul că cel mai important factor în ecuaţia expunerii la COVID-19 este timpul. Cu cât ne expunem mai puţin în activităţile zilnice, cu atât reducem şansele de a lua coronavirus.

Erin Bromage, este un imunolog din SUA, profesor la Universitatea din Massachusets care a publicat recent pe blogul său un articol în care explică faptul că timpul este foarte important în ecuaţia infectării cu COVID-19.

Acesta spune că timpul este mai important decât celelelate măsuri de precauţie binecunoscute. Cu cît creşte timpul petrecut într-un loc unde există COVID-19 cu atât creşte riscul de infectare, spune Bromage.

Ecuaţia lui Bromage arată astfel: Infectare=Expunere la Virus X Timp.

”Cu cât petreci mai mult timp în acel mediu – deci minute sau ore în interior – cu cât mai mult virus respiri, cu atât se poate acumula şi apoi se poate stabili infecţia.

Deci este întotdeauna un echilibru al expunerii şi al timpului. Dacă obţineţi un nivel ridicat de expunere, este un timp scurt (până la infecţie şi dacă obţineţi un) nivel scăzut de expunere, este mai mult timp înainte ca această infecţie să se poată stabili”, a spus Bromage.

Sfaturile medicului imunolog

Bromage spune că o sesiune de shoping realizată în timp scurt are şanse mult mai mici de a expune persoana la o infecţie cu COVID-19.

„Chiar dacă există un virus în acel mediu, sperăm că nu ai avut acest timp necesar pentru a ajunge la acea doză infecţioasă. Cu toate acestea, angajaţii unui magazin sunt în acel mediu”, a spus el. „Deci, ceea ce nu te-ar infecta pe mine şi pentru că nu am ajuns la acest număr de doză infecţioasă, are un efect mult mai puternic sau un efect mai mare asupra unui angajat care primeşte acea doză mică toată ziua”, a spus Bromage.

Bromage explică şi câte picături de secreţie şi particule virale poate răspândi o persoană.

Astfel, o tuse răspândeşte 3.000 de picături în aer, un strănut 30.000 de picături iar o respiraţie între 50-5.000 de picături. Dacă o persoană este infectată, o persoană poate răspândi 200 de milioane de particule virale în aer.

Publicat: 20 mai 2020, 14:32 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă