Rugăciunea pe care trebuie s-o rostești de Sfântul Gheorghe. E de mare ajutor în momentele grele

Publicat: 23 apr. 2024, 16:24 Autor: Hermina Hagianu News
Rugăciunea pe care trebuie s-o rostești de Sfântul Gheorghe. E de mare ajutor în momentele grele

În fiecare an, pe data de 23 aprilie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, apărătorul creștinismului. Această sărbătoare importantă este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox.

Pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, credincioșii rostesc o rugăciune aparte care îi apără de necazuri.

Rugăciunea pe care trebuie s-o rostești de Sfântul Gheorghe

Potrivit învățăturilor bisericești, rugăciunea de mai jos poate fi de mare ajutor, asta dacă este rostită în această zi sfântă. Se crede că persoanele care o spun vor fi ferite de toate necazurile și vor depăși momentele dificile din viață.

„Ca un izbăvitor al celor robiți și celor săraci folositor, neputincioșilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorul de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!

Tu, Sfinte Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și care de purtătorii de nevoința ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Vino, Sfinte Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvârșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajuta necredinței și slăbiciunii mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești. Amin!”

Cine a fost Sfântul Gheorghe

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este sărbătorit atât de Biserica Ortodoxă, cât și de cea Catolică. În limba greacă, ”Gheorghios” înseamnă agricultor. Acesta s-a născut în Capadocia și a fost general în armata Împăratului roman Dioclețian. A fost ucis pentru că nu a renunțat la creștinism. Dioclețian voia ca oamenii să nu mai creadă în Hristos și le oferea chiar premii dacă făceau acest lucru. Cei care nu erau de acord, erau condamnați la moarte.

Sfântul Gheorghe a declarat în nenumărate rânduri că nu renunță la credința sa și nu s-a temut de împărat. A plătit însă scump această decizie. Împăratul a dat ordin ca Sfântul Gheorghe să fie omorât cu sulița, însă vârful acesteia nu i-a putut străpunge trupul. Nici măcar încercarea de a-i rupe corpul în bucăți cu ajutorul unei roți nu a dat roade. Sfântul a scăpat nevătămat de fiecare dată. A fost bătut și chinuit pentru credința sa, iar cei care i s-au alăturat au fost uciși. Sfântul Gheorghe a fost ucis prin decapitare.

În popor, a apărut și legenda balaurului omorât de Sfântul Gheorghe. Se spune că într-un oraș din Libia a apărut un balaur, pe care locuitorii erau nevoiți să-l hrănească în fiecare zi cu oi, pentru a nu fi atacați. În momentul în care toate oile au fost mâncate, balaurul a vrut să o ia pe fata împăratului. Un soldat creștin a scăpat-o însă, reușind să omoare balaurul. Împăratul a vrut să-i ofere mâna fetei sale și jumătate din toată averea, însă acesta a refuzat și a plecat. Le-a spus doar că îl cheamă Gheorghe.

 

 

Sursă foto: social media

Publicat: 23 apr. 2024, 16:24 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă