Asa arata Robert Powell in 2019. Actorul care l-a interpretat pe Iisus, in urma cu 40 de ani, inca e marcat de rol VIDEO

Publicat: 27 Apr. 2019, 19:44 News 3

Actorul care l-a portretizat pe Iisus Hristos in filmul emblematic a fost marcat o viata intreaga de celebrul rol.

O perioada apropiatii acestuia i-au marturisit lui Robert Powell ca pare blestemat de rolul Mantuitorului. Actorul ajunsese sa se considere trimisul lui Dumnezeu pe Pamant, dupa ce a jucat in mini-seria „Iisus din Nazaret”.

Filmul este considerat o capodopera si a aparut in anul 1977. A fost regizat de Franco Zeffirelli, iar actorul britanic Robert Powell l-a portretizat pe Iisus. A fost rolul vietii sale, cum avea sa marturiseasca de multe ori, in anii anteriori. L-a marcat atat de mult, incat ajunsese sa creada ca este intr-adevar Iisus Hristos.

Robert Powell, cel mai emblematic actor in rolul lui Iisus Hristos!

Asa arata Robert Powell in 2019

Mai mult, nu multi stiu ca Robert Powell era un ateu convins atunci cand a acceptat rolul din filmul Iisus din Nazaret. Productia a fost realizata la cererea speciala a Papei Paul al VI-lea. Actorul a fost marcat in totalitate de rolul sau. Criticii au fost de parere ca blestemul s-ar mai fi manifestat asupra acestuia si din cauza ca nu a mai avut un rol atat de insemnat dupa ce a aparut in filmul lui Franco Zeffirelli.

Actorul s-a nascut pe data de 1 iunie 1944 si este originar din Salford, in Lancanshire, Marea Britanie. Avea varsta de 33 de ani atunci cand l-a interpretat pe Mantuitor. A povestit de cateva ori ca experienta a fost una traumatizanta pentru el. Mai mult, initial fusese distribuit in rolul lui Iuda! Patimile lui Hristos. Trailer VIDEO si povestea filmului

A reusit sa le atraga totusi atentia celor de pe platoul de filmare, mai ales pentru ca regizorul Franco Zeffirelli a remarcat ca avea o privire blanda. Si-a dat seama rapid ca ar fi perfect pentru rolul lui Iisus, asa ca l-a transformat in protagonistul mini-seriei de 6 ore si 16 minute.

Robert Powell a povestit ca exista o scena din filmul „Iisus din Nazaret” care inca il bantuie si in prezent. Este vorba despre momentul in care se afla rastignit pe cruce. „Eram alaturi de echipa de filmare si de ceilalti actori. Erau cu totii foarte emotionati si unii dintre ei plangeau, iar eu imi auzeam vocea ca pe un ecou printre acei munti. Cred ca aceasta scena este cel mai bine scrisa din istorie”, a marturisit actorul care l-a jucat pe Iisus, potrivit Telegraph.co.uk.

Publicat: 27 Apr. 2019, 19:44 News 3
Pe aceeași temă