Cina cea de Taina. Ce a mancat Iisus alaturi de apostolii sai. Indiciul ascuns din Biblie

Publicat: 27 apr. 2019, 12:14 Autor: madalina m. News 3

Cina cea de Taina reprezinta un moment cheie, inainate ca Mantuitorul sa fie rastignit pe cruce.

Cina cea de Taina pentru multi semnifica doar un tablou celebru. Pentru o mare parte dintre crestini, acest moment are o insemnatate aparte. Multi s-au intrebat ce a mancat Iisus impreuna cu cei 12 apostoli.

Teoriile cu privire la meniul ales pentru Cina cea de Taina exista cu sutele. Cea mai cunoscuta varianta, confirmata si de catre experti, este ca Mantuitorul a consumat paine nedospita si ca a baut vin. Alte detalii au ramas invaluite intr-un real mister.

Ce a mancat Iisus la Cina cea de Taina

Cina cea de Taina. Ce a mancat Iisus alaturi de apostolii sai

Mai exista si varianta ca la Cina cea de Taina s-a mancat peste, dar si tipar, pentru ca asa este ilustrat si in celebru tablou al lui Leonardo Da Vinci. La fel, in anul 2007, si Papa Benedict a declarat ca la respectiva masa foarte simbolica din punct de vedere religios nu s-a consumat deloc miel.

Asta deoarece s-ar fi desfasurat inainte de sezonul in care se taiau mieii. Oamenii mai cred ca ultima cina a Mantuitorului a coincis cu sarbatoarea evreiasca „Pesah”. Imaginea lui Iisus in flacarile de la Notre-Dame

Tot in pictura foarte celebra realizata de Da Vinci au mai fost descoperite detalii nestiute. Asa cum ar fi un fel de mancare ce pare scoasa din acel context biblic. Este vorba despre un fel de peste la gratar, servit cu felii de portocala. Ultima restaurare a tabloului a avut loc la finalul anilor ’90. Atunci a fost observat acest detaliu nestiut de catre restauratori.

Nu este absolut deloc un fel de mancare comun, mai ales nu de pe vremea Mantuitorului. Totusi, tiparul alaturi de portocale era destul de des servit in Italia, in secolul al XV-lea, cand a trait pictorul.

Pe masa ar mai fi existat si fructe, cum sunt smochinele sau strugurii, care existau din plin in aceasta regiune, insa nu la inceputul primaverii. Ar fi fost posibil ca pe masa sa se regaseasca smochine uscate, noteaza descopera.ro.

Publicat: 27 apr. 2019, 12:14 Autor: madalina m. News 3
Pe aceeași temă