Cum arata Iisus Hristos, de fapt! Aparitia Mantuitorului e total diferita fata de cartile sfinte in care e prezentat cu barba si par lung

Publicat: 29 nov. 2018, 17:27 Autor: madalina m. Life

Nu foarte multi oameni s-au intrebat cum arata Iisus Hristos, de fapt, fata de imaginea sa prezenta in icoane si carti sfinte.

Desi pentru unii credinciosi nu reprezinta mister felul cum arata Iisus Hristos, exista un profesor care a desfiintat toate teoriile stiute pana acum despre infatisarea Mantuitorului, noteaza gandul.info. Iisus e prezentat ca un barbat alb, cu barba si parul lung, dar acest aspect ar fi fals.

„Este absolut uimitor cum nimeni nu a fost interesat de felul in care arata”, a spus Joan Taylor, un profesor de Origini ale Crestinismului si Iudaism, la King’s College, din Londra.

Cum arata Iisus Hristos, in realitate?

In Evanghelie este mentionat faptul ca Iisus a fost evreu si s-a nascut in jurul anului 4 i.e.n., in Betleem. A locuit in Egipt, in copilarie, pentru o scurta perioada de timp, iar dupa aceea in Nazaret. Scrierile sfinte nu fac referire la aspectul fizic al lui Iisus.

Cum arata Iisus Hristos

Cel putin nu mai mult decat in privinta hainelor pe care le purtau atat el, cat si apostolii. Desi nu e mentionat cum arata Iisus Hristos, el nu arata deloc asa cum l-a prezentat istoria veche, si mai apoi cea moderna.

Pentru a putea sa isi faca o idee despre felul in care arata Iisus, autorul a apelat la arheologie. Alaturi de texte care sa ii ofere indicii esentiale legate de aspectul evreilor in Iudeea si Egipt, pe vremea Mantuitorului. Au fost analizate si imagini artistice de pe monezi si picturi cu mumiile egiptene.

Cum arata Iisus Hristos
Potrivit studiului realizat de profesorul britanic, Iisus nu era mai inalt decat restul barbatilor din Iudeea si avea o inaltime de aproximativ 1,7 metri. Putea fi considerata o inaltime medie, pentru acea vreme. Totodata, majoritatea din Iudeea si Egipt aveau in general ochii caprui, parul negru si tenul masliniu.

Tinand cont ca evreii din Iudeea si Egipt obisnuiau sa se casatoreasca intre ei la acea vreme, pielea, ochii si parul lui Iisus nu ar fi fost diferite de cele ale majoritatii oamenilor. Textele vechi mai spun ca locuitorii din Iudeea isi tineau parul si barba tunse scurt, pentru a se feri de paduchi. Infestarea era o mare problema la acea vreme.

Tocmai de aceea, se crede ca Mantuitorul nu ar fi facut o exceptie, aratand si El in acest mod. Joan Taylor a publicat de curand cartea „Cum arata Iisus Hristos?” si a facut referire la toate aceste detalii, ce nu au fost scoase la lumina pana acum.

Publicat: 29 nov. 2018, 17:27 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă