Rona Hartner și-a vindecat sufletul după divorț și este pregătită pentru o nouă relație! ”Următorul bărbat din viața mea trebuie să fie…”

Publicat: 31 dec. 2021, 21:08 Autor: Dora Bazavan Vedete

 E pregătită sau nu Rona Hartner să își refacă viața după divorțul de fostul soț francez, Herve Camilleri? Vedeta și-a vindecat sufletul prin credință și știe deja ce calități trebuie să aibă viitorul ei partener. 

Reporter: Cum sunteți acum? V-ați vindecat cât de cât sufletul după divorț?

Sufletul durează mult până să-l vindeci, medicamentul meu este Iisus, el știe exact cum să mă vindece și, din nefericire, rana a rămas mult timp deschisă, așa că pe parcurs acum, se repară,  se repară pentru că noi nu trăim pentru ceea ce vedem pe lumea asta, că și creștini, trăim pentru ceea ce nu vedem, ceea ce  simțim că o să ne dea Dumnezeu, promisiunile pe care nu le vedem. Știu că, chiar dacă nu văd acum exact încotro  ne duce viața mea, știu că atâta vreme cât sunt lângă Iisus, va fi bine, că din  acest motiv mă vindec.

Mai țineți legătură cu fostul soț, Herve, vă mai vorbiți?

Nu prea am mai ținut legătura cu el. Ne dăm seama că e mai bine să nu mai fim amândoi în legătură. Asta este… Cred că este mult mai bine așa. Și chiar dacă  sunt în sufletul nostru multe contradicții, și din când în când am vrea să vorbim, fiincă eram obișnuiți să vorbim, așa, împreună, e mai bine să nu vorbim. Pentru că trebuie să fie fiecare vindecat, pe partea lui, de toate greutățile.

Rona Hartner, despre fosta căsnicie: ”Eu am avut sentimentul că nu o să dureze”

Aveți ceva să vă reproșați acum, privind în urmă la această căsnicie și la divorț?

În general, ceea ce îmi reproșez, eu consider că este 50-50% un divorț. Când divorțezi, sigur este și partea ta de vină.  Și, în primul rând, ce pot să îmi reproșez este că de la început știam că nu o să meargă. De la început știam că trebuie să fiu foarte atentă. La un moment dat am avut efectiv încredere că ceea ce mi se pare mie este un pic fragil între noi.

Va merge, dar știam foarte clar, pe deoparte că…eu am avut sentimentul ăsta că nu o să dureze. Dar nu mi-am imaginat că se va termina așa de repede. Dar știi cum e, avem un instinct al nostru pe care nu-l ascultăm. Asta îmi reproșez, că nu mi-am ascultat instinctul. Dar am trăit într-adevăr trei ani speciali și trag foarte multe concluzii și foarte multe lecții de viață. Și acum, tot răul spre bine.

A petrecut sărbătorile în Franța

Care a fost cel mai frumos moment al relației cu Herve?

Momente frumoase au fost foarte multe, nu stau să le retrăiesc. Poate, momentul cel mai frumos a fost atunci când a fost alături de mine în timpul bolii, cu cancerul. Și a fost alături de mine în permanență și mă vedea așa, cum revin la viață. Și poate astea au fost momentele cele mai frumoase!

Unde vă prind sărbătorile de iarnă, în Franța sau România?

Sărbătorile de iarnă m-au prins în Franța și am de gând să vin și prin România. Dar cu altă ocazie, Doamne ajută!

Ce cadouri v-ați dorit să primiți cu ocazia acestui Crăciun?

Pentru mine cadoul de Crăciun este lumina lui Hristos, este pacea. Pentru mine ceea ce reprezintă ieslea și acel loc în care Iisus s-a născut este exact cum arată acuma sufletul meu, exact așa, iesle obscură, unde Iisus s-a născut și a fost depus pe paie, cam așa este în momentul de față sufletul meu! Așa că, în acest loc, exact unde sunt aștept ca prezența lui Iisus să vină. Asta mi-am dorit eu de Crăciun, niciun alt cadou, nimic altceva, decât să simt prezența și lumina lui Iisus. Pentru că în momentul în care acea lumina se aprinde din nou știu sigur că totul  merge bine din toate punctele de vedere. Aștept niște miracole de la viață și din alte domenii dar dacă îl avem pe Dumnezeu , toate se aranjează.

Rona Hartner: ”Eu mă rog pentru pace”

La ce poftiți cel mai des în perioada Crăciunului, ce vă place să mâncați?

Sinceră să fiu, nu știu dacă voi mai găsi vreodată gusturile de acasă, din România, în Franța. Mi-e dor să mănânc caltaboș, am sigur sărmăluțe pentru Anul Nou. Mai mi-e dor de acel cooznac cu rahat, pe care îl făceam noi,  pentru că e mai rară, și nu îl găsim nicăieri și cel mai mult îmi plăcea de Crăciun să văd acele luminițe și să mă uit la copacul de Crăciun care zicea o poveste.

Pe vremuri, noi aveam un sistem de iluminat pe care tatăl meu îl făcuse cu 27.000 de leduri  și care, practic, urca, așa, fiecare led răspundea la o comandă și se  aprindea la un anumit moment. E un sistem la care tatăl meu a lucrat 5 ani să-l facă, un fel de computer pentru copacul de Crăciun și acel  brad îmi lipsește. Poate nu mai există dar închid ochii din când în când și îmi imaginez să sunt în fața acelui copac, mai mult decât gusturile și mâncarea de acasă.

Aveți superstițîi legate de noaptea de Revelion? Puneți bani la ciorap sau nu vă lipsește din casă tradiționalul vâsc?

Nu am nicio superstiție pentru noaptea de Revelion. Anul ăsta în noaptea de Revelion o să încerc să mă regăsesc cu mai mulți prieteni, și să ne rugăm pentru pace în Franța și în lume. Nouă ne e frică foarte tare, în momentul de față de ceea ce se întâmplă în lume, așa că noi ne dorim foarte tare să ne rugăm. De obicei, în noaptea de Revelion, eu mă rog pentru pace! Asta fac!

”Următorul bărbat trebuie să fie blând”

Fiica dumneavoastră ce își dorește de sărbători? Ce relație aveți cu ea și ce a moștenit de la dumneavoastră?

Fata mea, de sărbători își dorește să își facă foarte mulți prieteni, își dorește să facem o petrecere și o să o facem, dar în același timp, ți-am spus, mă voi reculege la un moment dat și mă voi închina. Ea moștenește multe de la mine, foarte multe. Avem aceleași pasiuni. Eu când aveam 13 ani vroiam să fiu hairstylist, în același timp vroiam să îmi fac un grup de muzică, să fac teatru și ea le are pe toate, așa că îi doresc să moștenească și voința mea. Dar asta vine când te converteșți și când știi că Dumnezeu îți este alături că altfel nu ai voință, nu ai cum. Deci deocamdată moștenește foarte multe și în același timp e ea însăși și asta contează mult.

Ce vă doriți de la noul an, 2022, profesional și sufletește? Cum intrați în noul an, cu ce gânduri? Vă doriți să va refaceți viața curând?

Încep anul 2022 cu foarte multe speranțe. Deocamdată nu mă gândesc deloc să îmi refac viața. Dar dacă se ivește ocazia și persoana potrivită, cred că acum sunt capabilă, în sfârșit, să înțeleg, cu cine și cu ce profil de bărbat m-aș înțelege. Cred că măcar experiența cu Herve a fost benefică din acest punct de vedere. Știu acum cu fel de bărbat m-aș înțelege! Dar oare acest bărbat există? Nu știu!

Îmi doresc foarte mult, artistic vorbind, să fac un nou proiect, am o fanfară nouă, am multe proiecte frumoase. Îmi doresc să reușesc artistic mult. Ăștia 2-3 ani în care am avut și cancerul și apoi a fost Coronavirusul, au fost foarte-foarte buni ca să te reinventezi, dar parcă îmi lipsește acum contactul cu publicul, mai mult ca niciodată și trebuie să urc pe scenă și să o fac lată!

Ce calități trebuie să aibă următorul bărbat din viața dumneavoastră?

Următorul bărbat din viața mea trebuie să fie  blând și smerit cu inima.

Cum a învins cancerul

Cum stați acum cu sănătatea? Este totul sub control? Când ar trebui să mai mergeți la medic pentru problema de sănătate pe care ați avut-o?

Îmi fac control la fiecare 6 luni pentru cancer și nu mai este niciun semn că ar mai fi celule canceroase, pot să spun că am fost vindecată. Îi încurajez pe cei care ezită să facă chimioterapie să o facă totuși, să ia tratamentele pe care doctorii le dau,  să nu înceapă cu sucuri de fructe și altele, cancerul e ditai boală.  Am fost vindecată, a fost greu, a fost un an foarte greu pentru mine 2019, mi-am revenit în 2020,  și uite că în 2021 sunt deja pe scenă.

Au fost niște ani foarte grei dar mi-am revenit. Cred că vindecarea e completă. Din 6 în 6 luni îmi ies niște analize impecabile, ceea ce îmi dă o mare forță de viață și asta vreau să spun, să îi încurajez pe cei care trec prin astfel de încercări, să nu le fie teamă nici de cancer nici de nimic, că Dumnezeu decide cât trăim și cum trăim, trebuie să avem credință, să ascultăm și de doctori, să ne vedem de treaba noastră și să facem operația care trebuie și tot  pentru că pe parcurs ne revenim!

 

 

Publicat: 31 dec. 2021, 21:08 Autor: Dora Bazavan Vedete
Pe aceeași temă