Patimile lui Hristos. Trailer VIDEO si povestea filmului

Publicat: 25 apr. 2019, 17:25 Autor: madalina m. Vedete

Filmul "Patimile lui Hristos" este unul dintre cele mai apreciate, dar si controversate, din toate timpurile.

Filmul a fost lansat in anul 2004, in regia lui Mel Gibson. Sunt prezentate ultimele 12 ore din viata Mantuitorului, inclusiv scene sangeroase sau brutale. Vedeta americana si-a dorit sa faca acest film unul cat mai realistic. Vezi in continuare si Patimile lui Hristos, trailer video.

„Patimile lui Hristos” este un film controversat, in care sunt prezentate suferintele lui Iisus. Este prezentata inclusiv rastignirea pe cruce, dar si ritualul de flagelare sau drumul crucii, numit si „Via Dolorosa”. Barbatul cere sa fie crucificat ca Iisus

Patimile lui Hristos trailer VIDEO

Pelicula in regia lui Mel Gibson este cea in care rolul Mariei a fost jucat de actrita noastra Maia Morgenstern. De asemenea, in rolul lui Iisus a aparut Jim Caviezel. Dialogul din acest film este iarasi foarte important, pentru ca au fost folosite doar limbile latina, ebraica, dar si aramaica.

Filmul debuteaza cu o scena din Gradina Ghetsimani, acolo unde Mantuitorul se roaga si este ispitit de diavol. Totul in timp ce apostolii sai Petru, Iacov si Ioan dorm. Este prezentat si Iuda, dupa ce a primit cei 30 de arginti si vine insotiti de gardienii templului cand il tradeaza pe Iisus si il saruta pe obraz.

Patimile lui Hristos – povestea filmului

Filmul „Patimile lui Hristos” a fost filmat in totalitate in Italia. Au fost necesare doua locatii cheie, pentru acest proiect ambitios, in regia lui Mel Gibson. Scenele au fost filmate in Matera, mai ales cele ale rastignirii.

A fost folosit si un loc din apropiere de cel in care Pier Paolo Pasolini a filmat „Evanghelia dupa Matei”, in anul 1965. Au mai fost folosite studiourile „Cinecitta”, din Italia, renumite pentru ingeniozitatea in productia de film.

De aceea, decorul urias al Ierusalimului a fost construit in intregime in respectivele studiouri. La fel s-a intamplat cu imprejurimile Romei, din film. Cel care a facut totul posibil a fost scenograful Francesco Frigeri, dar si decoratorul Carlo Gervasi.

Totodata, Mel Gibson a cerut in mod special ca filmul lui sa arate precum tablourile pictorului Caravaggio. Picturile sale imbina stralucirea parca vie cu contrastul puternic al luminii cu intunericul. Exact asa arata si pelicula remarcabila „Patimile lui Hristos”, pentru ca aceste indicatii au fost respectate pe deplin.

In complexul de la „Cinecitta” au fost incluse templul in care a avut loc procesul Mantuitorului, curtea in care a fost audiat acesta, dar si fata palatului lui Pilat din Pont. Mai este prezentata si curtea interioara, acolo unde Iisus Hristos a fost batut si schingiuit de soldatii romani.

(sursa: cinemagia.ro)

Publicat: 25 apr. 2019, 17:25 Autor: madalina m. Vedete
Pe aceeași temă