Apa otravita la Botosani. Ce se afla in conductele prin care trece. Reactia Primariei e aici

Publicat: 21 ian. 2019, 15:02 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Apa otravita la Botosani. Ce se afla in conductele prin care trece. Reactia Primariei e aici

Situaţie incredibilă la Botoșani. Primăria utilizează 44 km de conductă din azbociment pentru a furniza apă potabilă populaţiei.

Apa otravita la Botosani dupa ce conductele sunt realizate din azbest. Este o forma fibroasa a mai multor minerale naturale. Azbestul este unul din componentele azbocimentului. Acest material este considerat cancerigen si e inclus in Clasa 1.

Comisia Europeană a interzis fabricarea și comercializarea produselor care conțin azbest prin directiva 1999/77/CE care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2005. Din 2006 sunt interzise extracția, fabricarea și prelucrarea produselor care conțin azbest.

Apa otravita la Botosani – conducte din azbest

Apa otravita la Botosani. Ce se afla in conductele prin care trece. Reactia Primariei e aici„Singura condiție impusă de ăștia de la UE era să nu mai avem conducte de azbo în municipiul Botoșani. Acum ni s-a transmis că avem 44 de km în municipiul Botoșani. Eu când am citit acest material dle președinte, că bănuiesc că ați citit acest material, mă așteptam din partea dvs. să spuneți că trebuie să alocăm sume, cât se poate, să remediem această situație.

Dvs. ar fi trebuit să știți lucrul acesta, acești 44 de km sunt în municipiul Botoșani, noi practic ne adresăm unui număr foarte mare de oameni”, a declarat Stelian Pleșca, consilier județean PNL, scriu jurnaliştii de la botosaneanul.ro.

Publicat: 21 ian. 2019, 15:02 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă