Adrian Streinu-Cercel: ”15 mai e vârf de incidență. Avem nevoie de încă 8 săptămâni”

Publicat: 06 apr. 2020, 10:37 Autor: Andreea Voicu News

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală susține faputl că românii vor fi nevoiți să stea și mai mult în autoizolare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel a spus la Antena 3 faptul că românii vor fi nevoiți să mai stea în case încă opt săptămâni, ceea ce înseamnă până în data de 6 iunie. Astfel, perioada de ședere acasă se prelungește.

”15 mai înseamnă vârf al incidenței. Eu spun că avem nevoie de încă opt săptămâni pentru a rezolva problema”, a zis Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel.

Până la această oră, România a înregistrat 154 de decese, 15.980 de persoane se află în carantină, iar alte 108.810 se află în izolare la domiciliu.

De ce persoanele născute înainte de 1990 trebuie să își facă analizele

Celebrul medic Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, trage un semnal de alarmă pentru persoanele născute înainte de 1990!

Medicul susține că toți cei care s-au născut înainte de anul respectiv trebuie să facă un set de analize urgente. Aceștia ar trebui să își facă testele pentru Hepatita B, Hepatita C și HIV. Un studiu arată faptul că 37.500 de teste au fost făcute la populația care prezenta risc. Cei născuți înainte de 1990 nu au făcut analize.

„Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV pentru că înainte de acest an nu existau seringi de unică folosință și cine a făcut injecții sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri”, arată Streinu Cercel.

Mai mult decât atât, medicul a mai spus că oamenii nu coștientizează la ce se expun.

„În ceea ce privește nivelul de cunoștințe și atitudinile românilor vis-a-vis de cele trei virusuri (HepB, HepC si HIV), există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere ale acestor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnavire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV. De asemenea, faptul că mai mult de 80% dintre români nu s-au testat niciodată pentru HIV arată faptul că publicul general nu conștientizează importanța prevenției în cazul bolilor asimptomatice”, a spus el.

Publicat: 06 apr. 2020, 10:37 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă