Aceasta fortareata din Bulgaria pare desprinsa din filmele SF! Ce ascund peretii emblemei comuniste

Publicat: 02 oct. 2017, 19:32 Autor: madalina m. Life

O fortareata din Bulgaria, construita de catre comunisti in anii ’80, a devenit un obiectiv extrem de „vanat” de catre turisti. Amplasata pe varful muntelui Buzludzha, de unde ii provine si numele, cladirea impunatoare seamana leit cu o nava spatiala. Cum nu e tocmai usor de gasit, iar drumul e unul destul de dificil, ani in sir a ramas „ascunsa” de ochii curiosilor.

fortareata din Bulgaria

Datorita formei sale circulare, Buzludzha arata mai mult ca o epava extraterestra si pare desprinsa din filmele SF. Se afla la o distanta de 200 de kilometri de Sofia si se numara acum printre preferintele turistilor si fotografilor din intreaga lume. Chiar daca a fost parasita la sfarsitul anilor ’80, odata cu caderea comunismului, interioarele inca iti taie rasuflarea, potrivit Business Insider. Asta si datorita acoperisului, candva din sticla, ce permite razelor soarelui sa ilumineze aproape intreg interiorul constructiei masive.

 

fortareata din Bulgaria

Chiar daca s-a tot discutat pana acum despre reabilitarea cladirii, fortareata din Bulgaria ramane deocamdata tot la stadiul de ruina. Pentru a porni lucrarile sunt necesare cel putin 20 de milioane de dolari. O suma colosala pe care autoritatile inca nu sunt dispuse sa o aloce. Fortareata Buzludzha a fost gandita ca un loc sigur in care liderii comunisti sa se poata intalni pentru a putea discuta diverse secrete.

fortareata din Bulgaria

Tocmai din acest motiv a fost aleasa si respectiva locatie, foarte greu de reperat. In zona, temperaturile pot ajunge si la -30 de grade Celsius, iar drumurile nu sunt nici macar pavate. Fortareata din Bulgaria a mai fost gandita si ca loc de manifestatii publice, pentru ca are o gradina imensa, intinsa pe cateva hectare.

Citeste si:

„Imagini de groaza dintr-o cladire din inima Bucurestiului. Cum arata imobilul Banloc-Goodrich si de ce este parasit de ani de zile. Povestea impresionanta a cladirii”

„Americanii au facut-o din nou! Asta e Big Bend, cea mai lunga cladire din lume”

„Casele scandinave din basme! Acoperisurile lor sunt facute din iarba. De ce le recomanda constructorii”

Publicat: 02 oct. 2017, 19:32 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă