Americanii au facut-o din nou! Asta e Big Bend, cea mai lunga cladire din lume

Publicat: 23 mart. 2017, 16:25 Autor: Echipa Ciao.ro Viral

Constructiile ‘zgarie-nori’ au primit o noua forma odata cu aparitia cladirii in forma de U intors pe care americanii o numesc Big Bend. Cladirea din Manhattan a fost dezvaluita astazi de catre proiectanti… Si iti taie rasuflarea!

Big Bend este descrisa ca fiind cea mai lunga cladire din lume si arata ca un real zgarie nori care se curbeaza la un moment dat si se intoarce pe pamant. Liftul este conceput astfel incat sa mearga in curbe, orizontal si in bucle. Toata ideea este meritul studioului de design Oiio, informeaza Dailymail.co.uk.

„Legile din New York sunt create in asa fel incat dezvoltatorii sa maximizeze inaltimea constructiei pe care o fac. Dar cum ar fi daca am inlocui inaltimea cu lungimea? Daca am avea cladiri lungi in loc de inalte?

Daca reusim sa ne curbam cladirile in loc sa curbam legile din New York, am reusi sa facem cea mai prestigioasa cladire din Manhattan. Cea mai lunga cladire din lume”, spun cei de la Oiio.

Constructia se intinde pe 1 219.2 de metri si va avea nevoie de un lift care sa functioneze pe masura formei cladirii. „Din fericire, acum lifturile pot circula in curbe, pe orizontala sau in bucle continue. Sistemul nou de sine permite conexiunea pe orizontala a doua puturi de lift sus, in curbura U si jos pentru a crea o bucla continua”, se arata in comunicatul Oiio.

Echipa care se ocupa de acest proiect vor sa il amplaseze pe 57th Street care a inregistrat o crestere a proprietatilor din zona din 2016. Aici s-a nascut moda cladirilor zgarie-nori foarte ‘slabe’.

„In Manhattan a aparut un real trend pentru cladiri. Toate trebuie sa iasa in evidenta. Si cum sa o faca mai bine decat iesind in evidenta asa? Se pare ca inaltimea unei cladiri este ca o licenta ca aceasta sa fie scumpa. Big Bend ar putea sa fie o solutie modesta arhitecturala pentru a rezolva limitarea inaltimilor din Manhattan”, sustin cei de la Oiio intr-un comunicat de presa.

Publicat: 23 mart. 2017, 16:25 Autor: Echipa Ciao.ro Viral
Pe aceeași temă