Ludovic Orban, despre concediile românilor: „Deocamdată, cine pleacă, poate să plece liniștit”

Publicat: 26 iun. 2020, 09:22 Autor: Elena Arhiva
Ludovic Orban, despre concediile românilor: Deocamdată, cine pleacă, poate să plece liniștit

Deși suntem în plină vară, anotimpul concediilor, pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile multor români. Premierul Ludovic Orban a transmis, la un post de televiziune, că cei care pleacă zilele acestea în vacanțe în Bulgaria pot să plece liniștit. 

Premierul a tras atenția că românii care ar urma să plece peste o săptămână ar trebui să verifice site-ul INSP, pentru a vedea dacă la întoarcere trebuie să intre în carantină.

Estonia a pus România pe lista țărilor care intră în carantină

„Probabil și ei folosesc o metodologie de evaluare. Dacă folosesc aceeași metodologie, noi suntem peste 5”, a spus Orban, despre deciziei Estoniei de a primi cetățeni români doar dacă intră întâi în carantină.

„Ce știu este că de vreo săptămână se încearcă stabilirea unei metodologii comune la nivel european, măcar pentru cetățenii din afara UE, dar încă nu s-a ajuns la un rezultat. Dacă se stabilește la nivelul Comisiei Europene o metodologie comună, sigur că vom aplica această metodologie”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a primit mesaje de la români, care l-au întrebat dacă să mai plece în concediu

„I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile. Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP”, a spus Orban, citat de digi24.ro.

„Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecțiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măștii, și vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP”, a completat premierul.

 

Publicat: 26 iun. 2020, 09:22 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă