Măsuri dure în Bulgaria. Sofia intră în lockdown pentru 14 zile

Publicat: 17 mart. 2021, 11:11 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Noi măsuri dure în țara vecină cu România. În ultima perioadă, Bulgaria a înregistrat o creștere mai mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind a patra țară din Uniunea Europeană care are cel mai mare număr de decese care au fost raportate în ultimele două săptămâni.

Capitala Bulgariei, Sofia, este pe cale să intre în lockdown începând de vineri, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut drastic în ultima perioadă, iar țara se află pe locul patru în Uniunea Europeană în privința numărului de decese raportate în ultimele două săptămâni. În curând vor fi aprobate restricțiile care vor fi valabile începând cu ziua de vineri. Centrele comerciale, restaurantele, şcolile, grădiniţele și toate locurile culturale din Sofia și din regiunea Capitalei vor fi închise.

Șeful Inspectoratului regional de sănătate, Dancio Pencev: „Situaţia la Sofia este foarte alarmantă”. Mai mult decât atât, aproape toate paturile de spital din Sofia sunt ocupate, iar sistemul sanitar s-ar afla în pragul unui colapsm arată Cancan.ro.

Capitala României, la un pas de carantinare?

Medicul Emilian Imbri a tras un semnal de alarmă în privința numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus care se află pe o pantă ascendentă de la o zi la alta. Există posibilitatea ca și Capitala să intre în carantină, având în vedere că în ultimele 24 de ore, rata de incidență a crescut.

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecționase ”Victor Babeș” din Capitală, a făcut o serie de declarații, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut. Și Capitala a înregistrat sute de cazuri, în ultimele 24 de ore. Marți seara, medicul a susținut în cadrul emisiunii „România9” de la TVR faptul că, în prezent, simptomatologia persoanelor care se internează în spital este cu mult mai gravă. A mai declarat faptul că mărirea numărului de paturi pe secțiile de Terapie Intensivă nu reprezintă o rezolvare a problemei.

Pe de altă parte, specialistul susține că Bucureștiul se va închide, având în vedere situația în care ne aflăm: ”Bucureştiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienţi mai mulţi şi cu simptomatologie mai gravă. Situaţia nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de şovăială”.

”Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paşti. «Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligaţi, dar nu o să respectăm!» Deja ai satisfacţia că de Paşti nu o să respecţi. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele”, a mai spus medicul, arată Adevărul.ro.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 17 mart. 2021, 11:11 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă