Medicul Emilian Imbri avertizează: ”Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide”

Publicat: 17 Mar. 2021, 08:50 Arhiva

Medicul Emilian Imbri a tras un semnal de alarmă în privința numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus care se află pe o pantă ascendentă de la o zi la alta. Există posibilitatea ca și Capitala să intre în carantină, având în vedere că în ultimele 24 de ore, rata de incidență a crescut.

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecționase ”Victor Babeș” din Capitală, a făcut o serie de declarații, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut. Și Capitala a înregistrat sute de cazuri, în ultimele 24 de ore. Marți seara, medicul a susținut în cadrul emisiunii „România9” de la TVR faptul că, în prezent, simptomatologia persoanelor care se internează în spital este cu mult mai gravă. A mai declarat faptul că mărirea numărului de paturi pe secțiile de Terapie Intensivă nu reprezintă o rezolvare a problemei.

Pe de altă parte, specialistul susține că Bucureștiul se va închide, având în vedere situația în care ne aflăm: ”Bucureştiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienţi mai mulţi şi cu simptomatologie mai gravă. Situaţia nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de şovăială”.

”Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paşti. «Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligaţi, dar nu o să respectăm!» Deja ai satisfacţia că de Paşti nu o să respecţi. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele”, a mai spus medicul, arată Adevărul.ro.

6118 cazuri noi și 133 de decese în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus România, 16 martie 2021. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6118 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 133 de decese. La ATI sunt 1226 de pacienți internați.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.361.756 de teste RT-PCR și 451.560 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.186 de teste RT-PCR (16.882 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.304 la cerere) și 12.185 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 54.612 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.757 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.495 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 85 de persoane.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 17 Mar. 2021, 08:50 Arhiva
Pe aceeași temă