Intră sau nu Capitala în carantină? Care sunt cele 11 localități deja restricționate

Publicat: 23 Nov. 2020, 15:13 Arhiva

În acest moment nu se dorește carantinarea Capitalei, chiar dacă 11 localități din jurul acesteia sunt deja restricționate. Ce mesaj a transmis premierul Ludovic Orban și cum se prezintă situația din prezent.

Cele 11 localități care sunt deja în carantină: Otopeni, Chiajna, Berceni, Bragadiru, Mogoșoaia, Corbeanca, Măgurele, Popești Leordeni, Dobroești, Ciorogârla și Clinceni. S-a pus problema dacă Municipiul București intră sau nu în carantină, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut.

În cursul zilei de luni, premierul Ludovic Orban susține că nu se dorește ca Bucureștiul să intre în carantină.

“Nu ne dorim acest lucru (carantinarea Capitalei – n.r.), în mod evident. Pe de altă parte, există o metodologie care este stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică pe baza practicilor la nivel mondial. Direcţiile de sănătate publică trebuie să evalueze în fiecare localitate toţi indicatorii în baza cărora să poată lua această decizie şi aţi văzut că s-au luat aceste decizii de carantinare, la propunerea DSP-urilor, cu aprobarea Comitetelor pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Ludovic Orban, arată stirileprotv.ro.

“Există o rată (de infectare – n.r.) stabilită. Am spus că sunt mai mulţi parametri. Nu sunt specialist în astfel de decizii de carantinare. Aceasta este o decizie pe care o iau specialiştii, medicii epidemiologi, cei care cunosc foarte bine criteriile după care se iau astfel de decizii”, a precizat prim-ministrul.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre carantinare

“Principalul obiectiv al carantinării este acela de a împiedica ca cetăţenii dintr-o zonă cu rată mare de infectare să poată să distribuie virusul în altă parte. Al doilea obiectiv urmărit este reducerea ratei de infectare prin nişte măsuri de restricţie. De la caz la caz, în funcţie de localitate, de evaluările care se fac din analize epidemiologice privind locurile unde se îmbolnăvesc, se iau decizii în interiorul zonei carantinate. Aceste decizii nu sunt similare în toate localităţile, pentru că de la localitate la localitate analiza indică alte surse de îmbolnăvire care sunt prioritare şi, implicit, recomandă realizarea unor restricţii spre acele tipuri de activităţi unde se îmbolnăvesc cei mai mulţi”, a explicat premierul.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 23 Nov. 2020, 15:13 Arhiva
Pe aceeași temă