Chinezii construiesc un ”Las Vegas” mai mic in Bulgaria! Ce include proiectul si cat va costa investitia

Publicat: 16 aug. 2017, 18:04 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Chinezii construiesc un ''Las Vegas'' mai mic in Bulgaria! Ce include proiectul si cat va costa investitia

Chinezii fac bani pe banda rulanta. Un mega-complex de divertisment, de inalta tehnologie, ce va include si hoteluri, birouri si spatii retail, urmeaza sa fie construit langa capitala Bulgariei.

Proiectul numit ”Saint Sofia, si finantat in totalitate de chinezi, fusese initial anuntat in 2014, insa abia acum a primit statutul de proiect prioritar de investitii, conform Agentiei de Investitii din Bulgaria. Proiectul prevede construirea unui complex turistc si de divertisment care sa includa hoteluri si cazinouri, un aquarpark, sali de conferinte, un centru comercial, birouri, spatii verzi si alte facilitati in apropierea orasului Elin Pelin.

Suma totala a investitiilor este planificata sa ajunga la 1,59 miliarde de leva, aproape 750 de milioane de euro, creand 1.850 de noi locuri de munca.

Proiectul grandios, denumit „Las Vegas-ul bulgar” de către mass-media, a fost anunţat pentru prima dată în 2014, când i-a fost acordat statutul de investiţie prioritară. În luna mai, China Daily a transmis că proiectul a fost prezentat la Beijing ca o inovaţie de înaltă tehnologie, care va fi promovată ca parte a iniţiativei ambiţioase a Chinei „One Belt One Road”.

Sursa: Zf.ro.

 

Publicat: 16 aug. 2017, 18:04 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă