Casele scandinave din basme! Acoperisurile lor sunt facute din iarba. De ce le recomanda constructorii

Publicat: 02 oct. 2017, 11:06 Autor: D. C. Life

Casele scandinave din basme! Cand vine vorba de eco, scandinavii sunt primii pe lista. De cativa ani, acestia au devenit adeptii caselor eco. Pe acoperisul traditional, in loc de tigla sau carton, au inceput sa puna straturi de gazon.

Casele scandinave din basme – este un proiect al lor care prinde amploare de la an la an. Oamenii aleg sa isi puna iarba pe casa din mai multe motive. Nu sunt doar pentru efect estetic sau pentru improspatarea aerului, cum ai crede la prima vedere.

Casele scandinave din basme!

Casele scandinave din basmeScandinavii au inceput sa isi puna acoperisuri verzi. Motivul este simplu: reduc facturile la energie, indiferent de anotimp. Pe langa efectul estetic si benefic sanatatii, straturile de gazon fac economie. Nu doar la bani, ci si la resursele limitate ale mediului.

Un acoperis din iarba izoleaza bine, indiferent de anotimp. Iarna iti tine caldura in casa si asa consumi mai putin. Vara nu trebuie sa folosesti mult aerul conditionat, deci iar faci economie. Si nu e vorba doar de bani, ci si de materialele din care provine energia electrica (apa, vant, carbuni etc).

Casele scandinave din basmePe scurt, scandinavii s-au indragostit de acoperisurile din gazon pentru ca sunt durabile si au multe beneficii.

Foto: boredpanda.com

Citeste si:

„Mergeau cu masina pe Transfagarasan si au oprit imediat! S-au dat jos si au inceput sa filmeze. Ce se afla pe marginea drumului: nu vezi in fiecare zi asa ceva”

„Profesoara care ii trata pe elevii sai minori ca pe niste iubiti! Ce ii lasa cadrul didactic sa ii faca e strigator la cer”

Publicat: 02 oct. 2017, 11:06 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă