Te-ai intrebat vreodata daca omul cu care stai de vorba te minte sau iti spune adevarul? Uneori, instinctele ne tradeaza si ne insala asteptarile.
Dar aceste 10 semne ca te minte cu nerusinare nu o vor face. Le poti studia si retine pentru a le folosi in momente delicate. De exemplu, daca partenerul de viata lipseste des de acasa sau intarzie sau refuza sa mai comunice cu tine, ca la inceput.
Adica vorbeste cu tine si gesticuleaza cu mana sau degetul in alta directie decat cea in care priveste. Asimetria gesturilor apare cand una spui si alta gandesti (nonverbalul nu se pliaza la verbal). Mimica unei persoane poate deveni si ea asimetrica, la minciuna. O parte se poate incorda, alta poate incerca sa zambeasca.
Un om care raspunde sub o secunda la orice intrebare ii pui, minte. A fost pregatit pentru eventualitatea acelei intrebari si raspunsul a fost gandit din timp, nu e spontan si real. Cand nu te astepti la o intrebare, atunci iti ia mai mult de o secunda sa raspunzi la ea.
Sunt oameni care, chiar daca stiu ca mint, nu pot gasi scuze potrivite. Asa ca, la orice intrebare legat de adevarul pe care il ascund, aleg sa traga de timp sau sa schimbe subiectul. De asemenea, poate sa improvizeze pe moment o alta minciuna.
Oamenii care improvizeaza sau imagineaza isi arunca privirea in dreapta lor. Asta se intampla cu majoritatea oamenilor care isi acceseaza imaginatia. Cand privesc in stanga sus, isi acceseaza amintirile pentru a iti putea raspunde. Privirea orientata in dreapta sus inseamna imaginarea unor lucruri care pot fi neadevarate. Adica tot o minciuna.
Cand intrebi o persoana unde a fost sau ce a facut, iti va spune o serie de evenimente care s-au petrecut in cateva ore. Daca povestea e adevarata, va putea sa ti-o spuna si invers, fara sa uite ordinea in care lucrurile s-au intamplat. Daca minte, nu isi va aduce aminte ordinea evenimentelor povestite. Daca ii pui intrebari despre detaliile din poveste si nu le spune pe loc, dar sta mult sa se gandeasca, minte.
Se pare ca multi oameni care mint isi scarpina urechea sau se apuca de ea, cel putin 2-3 secunde. Pe langa ureche, unii mai duc mana si la gura cand spun minciuni. Specialistii sustin ca e vorba de o autoprotectie care se genereaza spontan.
Daca povestea e prea exacta, detaliile sunt toate prezente si nu exista ezitare sau corectare, totul e un scenariu gandit bine si repetat in minte. Oamenii care se tem cu adevarat sa nu fie prinsi cu ceva anticipeaza intrebarile si luatul la rost. In plus, se pot folosi de mici dulcegarii sa iti atraga atentia si sa schimbati subiectul de discutie. Cand un om spune o poveste, detaliile ii vin pe parcurs. Motiv pentru care unii se autocorecteaza. Daca autocorectarea nu apare cel putin o data, povestea a fost repetata si invatata in minte.
Daca intrebi ‘unde ai fost?’ si primesti raspunsul ‘nu am facut nimic rau’, e vorba de o minciuna. Este un stil folosit de anumite persoane care vor sa minta prin evitare. In general, intrebarile simple care primesc raspunsuri dubioase sau nepotrivite, sunt semn de minciuna.
Cand stai de vorba cu un om si el iti explica ce te intereseaza, povestitorul nu se asteapta la intreruperi. Mai ales cand are povestea pregatita. Pune o intrebare de detaliu lipsita de importanta, la care povestitorul nu se va astepta. Daca iti raspunde cu dificultate despre detaliul cerut de tine si apoi isi continua cu greu povestirea, minte. Minte si tu l-ai prins cu intreruperea ta 🙂
Ce se intampla cand vorbesti pe cineva de RAU? Ai mare grija! 20 de reguli pentru un trai bun
Cand un om minte, tinde sa vorbeasca mai repede. Multi se precipita si devin agitati. Trebuie sa urmaresti tonul si viteza cu care iti raspunde la intrebari. Daca ele oscileaza, te minte.
Rugaciunea fericirii se citeste in fiecare sambata! Cu ce te va ajuta
Se spune ca sunt si oameni care mint cu sange rece in sensul ca sunt profesionisti in adevaratul sens al cuvantului. De ei nu prea aveti cum sa va feriti, doar sa va rugati sa nu intre in anturajul dvs.