EXCLUSIV. Săndel Bălan a vorbit despre reunirea trupei Andre. De ce a lipsit de la eveniment?

Publicat: 16 iul. 2019, 19:29 Autor: Grigoriev Gabriela News 3
EXCLUSIV. Săndel Bălan a vorbit despre reunirea trupei Andre. De ce a lipsit de la eveniment?

Ce spune Săndel Bălan, despre reunirea trupei Andre, după 18 ani? Citește un interviu exclusiv acordat pentru Ciao.ro de catre tatal Andreei Balan.

Ce spune Săndel Bălan despre reunirea trupei Andre, după 18 ani? Este întrebarea de pe buzele multora. Ciao.ro vă prezintă un interviu exclusiv cu tatăl Andreei Bălan, Săndel Bălan, cel care, alături de tatăl Andreei Antonescu, au pus bazele trupei Andre, în 1998.

Inginer de top cu 2 brevete de invenție, și compozitor, Săndel Bălan a scris hituri celebre ale trupei Andre, printre ele numărându-se “Liberă la mare”, “Lasă-mă papa la mare”, “Prima Iubire”, “Caravanele”, “Noapte de vis”, “Nu mă uita”.  Deși trupa s-a destrămat cu mulți ani în urmă, piesele cântate de Andreea Bălan și Andreea Antonescu au continuat să fie difuzate la anumite posturi de radio, canale tv de muzică și chiar în cluburi. Vestea că cele două artiste s-au reunit și formează din nou trupa Andre i-a emoționat pe zecile de mii de fani ale celor două, dar mai ales pe tatăl Andreei Bălan care… a plâns când a aflat! Iată ce spune Săndel Bălan despre reunirea trupei Andre…

Săndel Bălan, absent de la evenimentul trupei Andre

Deși emoționat până la lacrimi, Săndel Bălan nu a participat la evenimentul de relansare al fetelor, din 9 iulie. Motivul? L-am aflat chiar de la el, într-un interviu exclusiv pentru Ciao.ro.

Reporter: Domnule Bălan, trupa Andre s-a reunit după atâția ani…. Ați știut despre această reunire? De ce nu ați participat la evenimentul de relansare? 

Săndel Bălan: Știam că se vor reuni… dinainte de a se publica în presă. Am aflat de la familie, de la Mioara, mama Andreei Antonescu. Într-adevăr nu am fost la evenimentul lor din 9 iulie pentru că am fost plecat la Botoșani ca să-mi onorez un contract cu cântăreața Leya D. Le-am felicitat pe fete, normal. Pe Andreea a mea am văzut-o chiar înainte de ziua ei, pe 22 iunie, am fost la ea, la București, i-am dus niște cadouri pentru ea și pentru nepoțelele mele. Fix pe 23 iunie, de ziua ei, am fost plecat la Brașov cu Leya D. la un alt spectacol.

Reporter: Dar ați fost invitat la eveniment?

Săndel Bălan: Pentru un astfel de eveniment nu e nevoie de invitație. Îmi pare rău că nu am ajuns, însă vreau să vă spun că știu cum a fost și ce succes au avut fetele pentru că, deși eram la Botoșani, am stat conectat pe telefon, online, ca să văd live concertul lor. Au fost câțiva jurnaliști care au făcut live-uri de la eveniment. Mi-am auzit piesele compuse de mine în acest spectacol de relansare. Am lăcrimat. Pentru mine a fost foarte emoționant.

Săndel Bălan le-a compus o piesă fetelor de la Andre

Reporter: Cum vi s-a părut primul lor concert, că spuneți că l-ați văzut pe telefon…

Săndel Bălan: Apreciez faptul că toate hiturile pe care le-am făcut pentru trupa Andre au fost reorchestrate, aduse la timpul prezent, cu tonalități și sonorități actuale. Sună foarte bine, ceea ce înseamnă că a fost o muncă titanică în spate și nu poate fi decât un mare boom la ora actuală. După muncă și răsplată!

Reporter: Fetele trebuie să va ceară acordul pentru a cânta piesele pe care le-ați compus pentru trupa Andre și care au fost hituri la vremea respectivă? Sau le-ați dat deja acordul?

Săndel Bălan: Nu. Pentru că este vorba despre fiica mea. Și i se cuvinte absolut totul!

Reporter: Sunteți fericit că s-au reunit și că formează din nou trupa Andre…

Săndel Bălan: Sunt fericit, da, sincer. Am vorbit și cu Mioara, mama Andreei Antonescu despre asta. Ne-am bucurat și noi, părinții, ca niște copii… că au reușit, după atâția ani, să se înțeleagă.

Ce spune Săndel Bălan despre tensiunile dintre el și fiica lui

Reporter: Credeți că vor avea același succes ca pe vremuri?

Săndel Bălan: Eu zic că va fi un mare boom. Ele fac și piese noi, dar cântă și piese pe care le știu și cu care au crescut în adolescență atâția fani… Am înțeles că au deja spectacole antamate sub numele Andre. Bravo lor!

Reporter: Dacă vi s-ar propune să compuneți din nou piese pentru ele, ați accepta?

Săndel Bălan: Da, bineînțeles! Eu deja am făcut o melodie pe care intenționez să le-o trimit și dacă le place m-aș bucura foarte mult să o cânte.

Reporter: Între dumneavoastră și Andreea Bălan, fiica dumneavoastră, au fost tensiuni în ultimii ani. Acum ați îngropat securea războiului? 

Săndel Bălan: Ce tată poate să trimită gânduri negre propriului copil? Tata o iubește mult și este mândru de absolut tot ceea ce face la ora actuală. Sunt mândru de realizările ei și de drumul pe care îl parcurge… de faptul că tot timpul este pe o pantă ascendentă. Ea a fost încă din copilărie foarte ambițioasă, serioasă, ascultătoare, vulcanică pentru că altfel nu putea ajunge unde este astăzi. Știa să-și spună punctul de vedere și să se impună, și întotdeauna a fost o luptătoare.

Săndel Bălan despre succesul trupei Andre

Reporter: Ce amintiri haioase aveți de pe vremea Andre?

Săndel Bălan: Ohooo, multe. Țin minte, în urmă cu mulți ani, am fost la Arad și erau 50.000 de spectatori (sper să nu exagerez) într-o locație – stadion sau pe câmp – nu mai știu exact. Eu m-am dus la sunet să fac probe și îl întreb pe unul dintre organizatori: “Cine cântă prima dată? Ce trupă?”. Cel de la sunet mi-a zis “Andre”. Eu continui: “Si ultima trupă în program care este?” El răspunde: “Andre”. Și am înlemnit… mă gândeam… Atâta lumea a venit doar pentru Andre?

Reporter: La vremea respectivă aveați probleme cu fani insistenți, agresivi?

Săndel Bălan: Întotdeauna am avut grijă noi, ca tați, eu și tatăl Andreei Antonescu, să cerem protecție în perimetru, unde se desfășura spectacolul. Că era la hotel, restaurant, pe scenă în aer liber, aveam pază, bodyguarzi, asta le ceream organizatorilor.

 Reporter: Fetele primeau cadouri inedite de la fani, la concerte?

Săndel Bălan: Da, primeau multe jucării de pluș, flori foarte multe, desene cu ele. Aveau zeci de fan-cluburi în țară care le-au susținut de la început. Însă și ele, amândouă, țineau permanent legătura cu ei. Îmi amintesc că trimiteam prin poștă materiale promoționale, postere, cd-uri sau casete cu noutăți.

 Reporter: Cum s-a născut Andre? Care e povestea acestei trupe de succes?

Săndel Bălan: Ideea nu a fost a mea, în mod special. Noi, tații, am făcut armata împreună și ne-am înțeles bine tot timpul, și înainte, și în perioada Andre. Ne întâlneam des pe la emisiuni de copii, “Ba da, ba nu”, “Feriți-vă de măgăruș”, eu cu fata mea, și el cu fata lui – Andreea Antonescu. Fiecare avea câte un album solo. Și ne-am gândit “hai să ne dăm mâna și să facem o trupă mare care să rupă gura târgului”. Amândouă cântau, erau dinamice și dansau bine. Și așa a fost. Am înregistrat prima piesă în studio – “La întâlnire”- și am mers la Dan Popi și în seara respectivă am semnat contractul. Dan Popi le-a botezat “Andre”. Asta se întâmpla într-o seară de noiembrie 1998.

Publicat: 16 iul. 2019, 19:29 Autor: Grigoriev Gabriela News 3
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă