Care este povestea neștiută a piesei ”Moșule, ce tânăr ești!” a trupei Andre, compusă de Săndel Bălan: „Aș fi fost milionar în dolari, am pierdut toți banii…”

Publicat: 20 apr. 2024, 11:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete

Care este povestea neștiută a piesei ‘Moșule, ce tânăr ești!’ a trupei Andre, compusă de Săndel Bălan. Piesa „Moșule, ce tânăr ești!” este și acum cântată de Andreea Bălan și Andreea Antonescu la concerte. Vestitul hit are o poveste extrem de interesantă în spate, pe care Săndel Bălan, autorul melodiei, a dezvăluit-o abia recent.

Săndel Bălan, fostul impresar al trupei Andre și tatăl Andreei Bălan, recunoaște că piesa compusă de el, ‘Moșule, ce tânăr ești!’, a fost cea care le-a propulsat pe cele două artiste pe culmile celebrității. La 24 de ani de la lansarea celebrei melodii, Săndel Bălan a dezvăluit povestea secretă din spatele acestui hit. După spusele acestuia, a pierdut foarte mulți bani din cauza unui scandal de plagiat. Iată toate detaliile.

Care este povestea neștiută a piesei ‘Moșule, ce tânăr ești!’ a trupei Andre, compusă de Săndel Bălan

Piesa ‘Moșule, ce tânăr ești!’ a trupei Andre a fost compusă de Săndel Bălan, în 1999. Andreea Antonescu și Andreea Bălan, solistele trupei Andre, o interpretează și în prezent la toate concertele de mai bine de 24 de ani. Săndel Bălan e de părere că, având în vedere succesul fulminant al melodie, ar fi devenit milionar în dolari peste Ocean.

‘Sunt multe cazuri, în istoria muzicii mondiale, de artiști care au făcut milioane de dolari dintr-o singură piesă. O melodie, precum ‘Moșule, ce tânăr ești!’, la succesul pe care l-a avut, în 1999, pentru că era difuzată în toată lumea, mi-ar fi adus foarte mulți bani. Da, aș fi fost milionar în dolari, în America, dacă aș fi stat acolo, unde sunt alte plăți, au alt nivel’, declară tatăl Andreei Bălan.

„Moșule, ce tânăr ești” din păcate, Săndel Bălan a pierdut foarte mulți bani, din drepturile de autor, din cauza acuzațiilor nefondate, de plagiat. Prin urmare, timp de 19 ani, el nu a încasat niciun leu pentru ‘Moșule, ce tânăr ești!’. Aveau să treacă mulți ani până când situația s-a lămurit.

‘În România, nu știu câți bani am câștigat cu ea, pentru că de-abia de vreo cinci ani încasez drepturile de autor. Din cauza unor acuzații că melodia ar fi un plagiat, după piesa unui grec, am pierdut toți banii, s-au dus într-un fond comun și nu îi pot recupera. Marele meu noroc a fost că acel compozitor grec era în viață, așa că m-am dus la el. După ce omul a comparat partiturile, a spus clar că nu e un plagiat, că piesa mea nu seamănă cu piesa lui’, a precizat Săndel Bălan.

Foto: scoial media

Publicat: 20 apr. 2024, 11:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×