Tatăl Andreei Bălan, primul interviu după ce artista a trecut pe lângă moarte

Publicat: 03 May. 2019, 10:20 Vedete
Tatăl Andreei Bălan, primul interviu după ce artista a trecut pe lângă moarte

Tatăl Andreei Bălan ne-a oferit, in exclusivitate, primul interviu dupa ce fiica lui a trecut pe lângă moarte, în urmă cu aproximativ 2 luni, când artista a adus pe lume a doua fetiță.

În timpul operației de cezariană, cântăreața a făcut stop cardio-respirator, iar medicii au readus-o la viață cu greu. Soțul, George Burcea, a stat aproape zi și noapte lângă ea, la clinică, în timp ce părinții artistei au tremurat și s-au rugat să nu o piardă. A urmat apoi o perioadă la fel de grea pentru artista care a mai fost supusă la alte intervenții. În total, pe parcursul câtorva săptămâni, Andreea Bălan a suferit nici mai mult, nici mai puțin de 4 operații.

În toată această perioadă însă, s-au speculat multe lucruri care au deranjat-o atât pe Andreea Bălan, cât și pe întreaga ei familie. Săndel Bălan, tatăl vedetei, a acordat un interviu, în exclusivitate pentru CIAO.RO, în care a spus lucrurilor pe nume. Compozitorul a vorbit atât despre relația pe care o are cu Andreea, despre certurile pe care le-au avut, despre coșmarul prin care a trecut, dar și despre cât de mult l-au afectat personal și profesional speculațiile si acuzațiile.

Tatăl Andreei Bălan a vorbit despre coșmarul prin care a trecut fiica lui

Reporter: Ați devenit recent bunic pentru a doua oară. Ați apucat să o vedeți pe micuța Clara?

Săndel Bălan: Sunt fericit că Andreea m-a făcut bunic a doua oară, aducând-o pe lume pe Clara, nepoțica pe care am văzut-o la spital. Sunt foarte mândru de cele două nepoate, Ella și Clara.

Reporter: Din păcate, Andreea a avut probleme serioase la naștere… Este adevărat că ați aflat despre aceste probleme din presă?

Săndel Bălan: Am aflat de problemele de la naștere ale Andreei de la o jurnalistă care m-a contactat în seara respectivă.

Reporter: Ce s-a întâmplat când ați aflat că Andreea a avut complicații și a făcut stop cardio-respirator? Este adevărat că vi s-a făcut rău?

Săndel Bălan: Mi s-a făcut rău, da. Am sunat imediat la clinică și pe soțul Andreei să văd ce se întâmplă, eu locuind la Ploiești. Au fost câteva ore de coșmar până ce m-a sunat soțul Andreei și m-a asigurat că momentul critic a trecut, Andreea fiind la terapie intensivă. Andreea Bălan, mărturii cumplite. 

Reporter: Andreea a suferit, până la urmă, 4 operații…

Săndel Bălan: Andreea este singurul meu copil. Eu o iubesc foarte mult în ciuda a ceea ce se scrie prin anumite ziare. M-am rugat în fiecare zi să treacă de problemele medicale care au fost, și am făcut față foarte greu acestui stres.

Reporter: Ați fost la Andreea în vizită, la spital? Ați luat legătura cu ea în perioada respectivă?

Săndel Bălan: Am ținut permanent legătura cu Andreea și cu soția, iar la spital am fost să o văd, a doua zi după ultima operație.

Lui Săndel Bălan i-a fost teamă sa nu-și piardă fiica

Reporter: Știu că în ultima perioadă nu ați avut o relație atât de apropiată cu Andreea, problema aceasta medicală, delicată, v-a apropiat mai mult?

Săndel Bălan: Când este vorba despre probleme de sănătate… e firesc să țin foarte aproape de fiica mea, Andreea.

Reporter: În toată această perioadă în care Andreea se lupta să trăiască s-au speculat mai multe lucruri, printre care și faptul că nu e nimic adevărat și că e doar o strategie de imagine, că Andreea de fapt nu a făcut stop cardio-respirator. Au fost și guri rele care au spus că ar fi o greșală medicală… Asta, deși George le-a mulțumit public medicilor că au reușit să o salveze pe fiica dumneavoastră.

Săndel Bălan: S-au speculat multe lucruri despre Andreea în această perioadă, dar nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce a trecut ea și vreau să mulțumesc pe această cale, și eu, medicilor de la clinică, cei care au salvat-o și care și-au făcut treaba cu succes.

Reporter: În ziua în care Andreea se zbătea să trăiască, ați postat sau repostat, pe pagina de facebook, un link cu un articol despre dumneavostră, iar fanii nu au fost deloc încântați. Ba mai mult, în emisiunea lui Cristi Brancu s-a discutat despre acest aspect… Cum comentați?

Săndel Bălan: Link-ul respectiv era din data de 5 februarie, cu o lună în urmă față de perioada cu problemele Andreei dar, în goana după rating, unele ziare și televiziuni au mințit spunând că postarea respectivă coincide cu data la care Andreea era în spital. Mă miră faptul că un jurnalist de top cum e Cristi Brancu nu a verificat data publicării și postării articolului din ziarul Libertatea, adică 5 februarie, și nu 5 martie.

Săndel Bălan și fiica lui au avut mai multe certuri

Reporter: Dacă tot vorbim despre emisiuni, și despre adevăr, într-o alta, s-a speculat că Andreea ar fi avut aceste complicații în urma unor traume din adolescență, când ați fi bătut-o…

Săndel Bălan: S-a speculat faptul că Andreea a avut complicații din cauza faptului că a fost bătută în copilărie, lucru absolut total de neadevărat. În schimb, am fost foarte exigent cu ea la toate capitolele de pregătire – canto, dans, coregrafii, atitudine, karate, engleză, etc.- și am sfătuit-o mereu să fie serioasă în tot ceea ce își dorește să facă. Eu am pus tot sufletul și tot efortul pentru formarea ca artist a Andreei și să nu uităm că acele hituri celebre ale trupei Andre au fost compuse de mine, au făcut istorie și se cântă și azi în concerte.

Reporter: Știu că dumneavoastră locuiți la Ploiești. Cum vă descurcați singur?

Săndel Bălan: Locuiesc la Ploiești și mă descurc foarte bine atât pe parte profesională, cât și pe parte administrativă.

Reporter: Cu sănătatea cum stați? La un moment dat ați fost internat în spital, ați suferit și o intervenție chirurgicală…

Săndel Bălan: Cu sănătatea stau bine și, într-adevăr, acum un an, am avut o intervenție chirurgicală pentru o ruptură de mușchi la abdomen.

Reporter: V-ați luat în calcul varianta de a vă muta la București lângă soția dumneavoastră, lângă Andreea și cele două nepoate?

Săndel Bălan: Mi-am luat în calcul varianta de a mă muta la București lângă Andreea și nepoate, dar momentan trebuie să  finalizez un proiect de inginerie aici, la Ploiești, și  câteva proiecte muzicale.

Săndel Bălan, afectat pe plan profesional din cauza acuzațiilor ce i-au fost aduse

Reporter: La Ploiești cu ce va ocupați? Știu că petreceți mult timp în studio cu tineri artiști…

Săndel Bălan: La Ploiești petrec mult timp în studio cu artiștii, mă ocup de formarea și promovarea unor artiști tineri și copii talentați, dar lucrez în paralel la  un proiect amplu și serios pe parte de tunning pentru restaurat mașini, eu fiind inginer de motoare termice. Sunt inginer de meserie cu două brevete de invenție, iar acum lucrez împreună cu un expert internațional în tunning, Răzvan Sorin Zaharia, la realizarea unui garaj de tunning auto și de restaurat autoturisme, totul, în colaborare cu o televiziune de top.

Reporter: De-a lungul timpului, Andreea a spus multe lucruri despre dumneavoastră, unele mai puțin bune, printre care și că ați fi lovit-o în adolescență, pe când făcea parte din trupa Andre. Toate aceste afirmații nu v-au afectat pe plan profesional? Cum ați făcut față și ce explicații ați dat celor care v-au întrebat?

Săndel Bălan: Afirmațiile făcute de-a lungul timpului despre relația mea cu Andreea m-au afectat foarte serios din punct de vedere profesional. Celor care m-au întrebat, le-am răspuns că sunt exagerări mari. O persoană școlită și educată nu apelează la violență pentru a-și impune punctul de vedere.

Sunt mândru de fiica mea și mă rog în fiecare zi să aibă sănătate, multă liniște în suflet și noroc în tot ceea ce își dorește să realizeze.

 

Publicat: 03 May. 2019, 10:20 Vedete
Pe aceeași temă