Vaccin antigripal. Ce mai gasesti in farmacii si cat costa

Publicat: 28 ian. 2019, 15:36 Autor: madalina m. Life

Gripa este o boala contagioasa si este important sa ne imunizam, pentru se poate dovedi a fi fatala in multe cazuri.

Gripa se poate deosebi de viroza respiratorie obisnuita prin simptome mai severe. Acestea pot duce la complicatii, unele foarte grave, cum este pneumonia. In cazurile mai rare, gripa provoaca si decesul. In acest sezon rece, vaccinul antigripal pare sa fie singura solutie impotriva bolii.

Desi sunt rare cazurile de deces, gripa a facut victime si la inceputul anului 2019. Gripa poate sa se faca simtita brusc si este foarte molipsitoare. Debuteaza cu stari generale de rau, febra foarte mare, dureri de cap, dureri musculare, congestie nazala sau tuse. Se poate transmite prin tuse si stranut si bolnavii ii pot molipsi pe ceilalti pe parcursul a sapte zile.

Vaccin antigripal. Ce mai gasesti in farmacii si cat costa

In fiecare an, in lume, se inregistreaza milioane de cazuri de imbolnaviri. S-ar parea ca singura metoda prin care putem sa ne tinem departe de boala este sa ne imunizam cu ajutorul unui vaccin antigripal.

Totodata, in ultimele doua saptamani, locuitorii din Capitala au luat cu asalt farmaciile, pentru a-si putea achizitiona vaccinul antigripal. Asta deoarece oamenii s-au speriat din cauza numarului mare de victime facut de virusul gripal A. Numarul deceselor a ajuns la 43, fiind declarata stare de epidemie nationala.

De asemenea, medicii de familie au avut stocurile restrictionate in ceea ce priveste acest vaccin. Momentan, pe piata exista cinci tipuri de vaccin impotriva gripei, dar stocurile din farmacii se epuizeaza rapid.

Cat costa vaccinul antigripal?

Preturile pot varia in functie de farmacii, dar romanii au mari sanse sa mai gaseasca aceste vacciunuri pe care si le pot administra, mai apoi, in incinta cabinetului medicului de familie de care apartin.

Vaccin antigripal. Ce mai gasesti in farmacii si cat costa

 

Desi medicii au tras un semnal de alarma cu privire la faptul ca acest tip de vaccin contra gripei trebuia facut inca din toamna, si nu acum, cea mai buna sansa sa nu va imbolnaviti este sa va vaccinati!

Fluarix vaccin antigripal, o.5 ml, Gsk – Se poate elibera doar pe baza de reteta si se gaseste la sediul Farmaciei Tei. Costa 13 lei, dar in momentul de fata stocul este epuizat.

Vaxigrip pentru adulti, 0.5 ml, Sanofi Aventis – Se elibereaza pe baza unei retete de la medicul de familie si se gaseste la Farmacia Tei la pretul de 20 lei.
INFLUVAC min. 15 µg in seringa preumpluta, de la Abbot Laboratories, se gaseste doar in unele farmacii. Este un vaccin antigripal destinat atat copiilor intre 3 si 6 ani, dar si adultilor. Pretul poate varia in farmacii, intre 20 si 23 de lei. De asemenea, cel mai scump vaccin poate sa coste pana in 45 de lei.

(sursa: digi24.ro)

Publicat: 28 ian. 2019, 15:36 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă