Bacteriile care ne salveaza de gripa! Savantii sunt uluiti de aceasta descoperire! Cum e posibil sa ne ferim de boala

Publicat: 24 ian. 2019, 12:07 Autor: madalina m. Life

O noua descoperire in domeniul medical ne-ar putea salva de la molipsirea cu gripa.

Descoperirea legata de bacteriile care ne salveaza de gripa a fost facuta de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Michigan, din Statele Unite ale Americii. In urma mai multor teste, oamenii de stiinta au observat ca exista anumite bacterii „bune” la nivelul gatului si nasului.

De asemenea, savantii americani au mai gasit o stransa legatura dintre acestea si riscul de molipsire cu gripa. Acest grup de bacterii ne-ar putea salva de la contracta gripa atat de usor. Cel putin asta sustin specialstii, iar in cadrul studiului ei au prelevat si analizat datele a 717 persoane.

Mai mult, cercetatorii au utilizat datele pe care le-au strans privind transmiterea gripei in gospodariile din Nicaragua. Cercetatorii au depistat bacteriile care ne salveaza de gripa dupa doi ani de studiu, totul fiind desfasurat pe perioada 2012-2014, noteaza playtech.ro.

Mostrele de bacterii din nas si din gat prelevate la momentul inrolarii in cadrul studiului si au utilizat secventierea ADN pentru a determina tipul bacteriilor prezente. Odata cu analiza compozitiei bacteriene a mostrelor au fost descoperite cinci grupuri de bacterii.

„Am analizat ce fel de grupa de bacterii avea fiecare si daca acest lucru influenta riscul de gripa si am aflat ca da, intr-adevar asa este”, a fost de parere Betsy Foxman, unul din autorii studiului. Savantii cred ca in cativa ani vor putea sa dezvolte si medicamente suficient de avansate, care sa combata gripa mai eficient, dar momentan sunt abia in primele faze de testare a acestei teorii.

„Stim ca vom avea nevoie intotdeauna de noi antibiotice, dar in acest mod ne putem baza pe ele mai mult timp. Daca putem inteveni in acest mod, probabil ca vor exista si mai putine efecte secundare ale gripei”, a mai fost de parere cercetatoarea in legatura cu bacteriile care ne salveaza de gripa.

Publicat: 24 ian. 2019, 12:07 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă