Ciocolata e un remediu pentru tuse mai bun decat… siropul de tuse! Beneficii extraordinare ale acestui dulce

Publicat: 18 ian. 2019, 13:14 Autor: madalina m. Retete & Diete

Ciocolata e un "medicament" neasteptat pentru atunci cand ne supara tusea!

Ciocolata e un remediu pentru tuse mai eficient decat sunt produsele speciale pentru combaterea acestei probleme de sanatate. Desi poate parea incredibil, ciocolata e mai eficienta cand vine vorba de tusea sacaitoare, acest lucru fiind demonstrat si de catre oamenii de stiinta.

Ciocolata e un remediu pentru tuse mai bun decat... siropul de tuse

La urmatoarea raceala, daca exista si simptome ale tusei, poti inlocui siropurile speciale, de la farmacie, cu putina ciocolata. Nu este necesar sa consumi cantitati uriase, deoarece si-un singur patratel de ciocolata poate face minuni.

Studiile recente au aratat, potrivit specialistilor de la „London Imperial College”, ca ciocolata e un remediu pentru tuse cat se poate de eficient. „Ciocolata poate calma tusea si stiu cum suna acest lucru, e ca o replica din Mary Poppins, dar ca medic am petrecut ani cercetand tusea si bolile respiratorii, pot sa va asigur ca sunt dovezile sunt solide”, a spus Alyn Morice, seful catedrei de boli cardiovasculare si respiratorii de la Universitatea Hull.

Intr-un nou studiu in care s-a pus accent pe remediile pentru tuse, pacientii care testat un nou medicament, pe baza de cacao, au inregistrat imbunatatiri semnificative ale starilor de rau, dar si a celor de insomnie. Asta spre deosebire de cei care au primit sirop de tuse din comert.

Ciocolata e un remediu pentru tuse mai bun decat... siropul de tuse

Mai mult, acesta nu a fost singurul studiu in care sunt demonstrate beneficiile incredibile ale boabelor de cacao. Savantii au descoperit ca „teobromina”, principalul alcaloid din componenta ciocolatei, cel care ii da gustul amarui, e cel care calmeaza tusea seaca mai bine decat codeina. Acesta este ingredientul principal din majoritatea siropurilor de tuse pe care le putem achizitiona.

Ciocolata e un remediu pentru tuse mai bun ca siropul si datorita proprietatilor sale pentru ca trateaza inflamatia si iritatia gatului. Totodata, ciocolata este mai vascoasa si mai lipicioasa ca siropul de tuse obisnuit. De aceea, poate forma un invelis protector la nivelul terminatiilor nervoase ale gatului care declanseaza tusea.

(sursa: komonews.com)

Publicat: 18 ian. 2019, 13:14 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă
×