Beneficiile frunzelor de busuioc! Te scapa natural de acnee si te ajuta in lupta cu stresul!

Publicat: 26 sept. 2018, 15:52 Autor: madalina m. Retete & Diete

Beneficiile frunzelor de busuioc sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Busuiocul are nenumarate utilizari casnice, insa efectele sale terapeutice sunt cu adevarat uimitoare. Printre beneficiile frunzelor de busuioc se numara si faptul ca poate combate acneea.

Utilizarea acestei plante dateaza de mai mult de 3.000 de ani si e cunoscuta pentru puterile sale terapeutice. De asemenea, a fost folosita din stramosi ca medicament pentru foarte multe afectiuni.

Beneficiile frunzelor de busuioc

Beneficiile frunzelor de busuioc sunt recunscute in intreaga lume. Pentru ca au o putere terapeutica foarte mare, in mod cert reprezinta o buna alternativa naturala si pot deveni un remediu excelent.

Studiile realizate in ultimii ani au aratat ca efectele busuiocului asupra sistemului imunitar sunt uriase. Totodata, aceasta planta aromatica are o influenta si asupra sistemului reproducator, sistemului nervos central sau cardiovascular.

Pentru prevenirea imbatranirii premature si aspectului tanar se recomanda busuioc macerat la rece. Acesta se poate consuma in cure de minim 2 luni sau in consum constant. Se pot administra 2-4 cani de ceai de busuioc pe zi.

Beneficiile frunzelor de busuioc: Combate acneea

Frunzele de busuioc ajuta in lupta cu acneea. Aceasta problema a pielii le da mari batai de cap atat femeilor, cat si barbatilor. Tocmai de aceea se crede ca ingredientul activ principal al uleiului de busuioc, eugenolul, combate eficient multe afectiuni ale pielii.

Beneficiile frunzelor de busuioc

Printre alte beneficii ale frunzelor de busuioc se mai regasesc si componentele terapeutice. O cercetare publicata in „Jurnalul International de Stiinte Cosmetice” a aratat ca planta poate fi folosita ca tratament natural pentru acnee.

In plus, frunzele de busuioc mai pot combate riscul de diabet. Au existat mai multe experimente pe animale care au demonstrat beneficiile busuiocului contra glucozei din sange. In unul dintre acestea, pacientii cu diabet zaharat non-insulinic au prezentat scaderi ale nivelului de zahar din sange.

La fel, in acelasi studiu s-au mai inregistrat si niveluri medii totale ale colesterolului pacientilor. Frunzele de busuioc mai ajuta si la echilibrarea hormonilor si reduce nivelurile de stres. Acestea imbunatatesc starea organismului uman, potrivit adevarul.ro.

Publicat: 26 sept. 2018, 15:52 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă
×