Alimentele pe care nu ar trebui să le mai consumi după 40 de ani! Pot cauza probleme grave de sănătate

Publicat: 30 apr. 2024, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Life
Alimentele pe care nu ar trebui să le mai consumi după 40 de ani! Pot cauza probleme grave de sănătate

Alimentaţia este foarte importantă, însă cu trecerea timpului oamenii ar trebui să aibă şi mai multă grijă la ceea ce îşi pun în farfurie. Dacă nu vrei să ai probleme de sănătate, după vârsta de 40 de ani, ar fi bine să nu mai consumi acest aliment. Deși face parte din meniul tuturor, există variante care te pot ţine departe de boli.

După împlinirea vârstei de 40 de ani, se întâmplă multe schimbări în organism. Potrivit specialiștilor, trebuie să fii mult mai atent la ceea ce mânânci, deoarece efectele nocive se vor acumula rapid și poți să te confrunți mult mai ușor cu probleme de sănătate.

Alimentele pe care nu ar trebui să le mai consumi după 40 de ani!

Simona Carniciu, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice a explicat că persoanele de peste 40 – 50 de ani nu ar mai trebui să consume dulciuri. Această categorie de alimente poate fi consumată o dată sau de două ori pe zi, în cantități mici, în perioada copilăriei sau adolescenței.

”În schimb, acest obicei se împuținează şi chiar nu prea mai este indicat la vârsta adultă şi, în niciun caz, după 40-50 de ani, când nu doar metabolismul se schimbă, ci şi modul de utilizare sau beneficiul fiecărui nutrient. Mă refer, de exemplu, la zahăr, chiar dacă este în exces sau nu, el nu mai aduce beneficii creierului, aşa cum ar trebui, ci dimpotrivă. Creşte riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau demență. Acestea ar fi foarte indicat să nu le mai consumăm, după 40-50 de ani”, a declarat medicul Simona Carniciu la Antena 3.

Cei care nu pot renunța definitiv la zahăr, pot gusta, dar fără să facă exces. De asemenea, există o alternativă mult mai sănătoasă pentru oamenii care își doresc să țină cont de sfaturile medicilor: consumul zilnic de alimente fermentate și de grăsimi sănătoase, bogate în Omega 3, cum ar fi nucile și semințele. În plus, acestea pot înlocui zahărul cu ștevie.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 30 apr. 2024, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×