Alimentele care păcălesc foamea și nu îngrașă. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul unei siluete perfecte

Publicat: 22 mai 2024, 15:41 Autor: Hermina Hagianu Vedete
Alimentele care păcălesc foamea și nu îngrașă. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul unei siluete perfecte

Alimentele care păcălesc foamea și nu îngrașă. Da, aţi văzut bine. Există câteva trucuri prin care vă puteţi menţine într-o formă fizică de invidiat. Nutriționista Mihaela Bilic a a dezvăluit secretul unei siluete perfecte.

Mihaela Bilic spune că putem controla senzația de foame dacă alegem alimentele potrivite. Medicul nutriționist a mai spus că senzația de sațietate apare la două categorii de nutrienți: fibrele, care au volum mare și dau efect de stomac plin, și proteinele, care sunt greu de digerat și metabolizat.

„Există alimente anti-foame. Vi s-a întâmplat vreodată să aveți o foame de lup și să simțiți că ați putea mânca tot frigiderul? Ca să ne păcălim instinctele trebuie să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat. La polul opus sunt alimentele cu volum mic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, alune și migdale, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, nu ne săturăm și ne îngrășăm”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Mihaela Bilic: „Fericiți și cu burta plină, chiar se poate”

Şi a continuat:  „Iată care sunt alimentele cu sațietate maximă și aport caloric redus:

  • Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 cal. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit.
  • Peștele în general și peștele gras în special intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași omega 3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut.
  • Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii. Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 22 mai 2024, 15:41 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×