Alimentul care te scapă de boli cardiovasculare. Face minuni pentru sănătate!

Publicat: 18 mart. 2024, 12:44 Autor: Hermina Hagianu Life
Alimentul care te scapă de boli cardiovasculare. Face minuni pentru sănătate!

Alimentul care te scapă de boli cardiovasculare. O nouă cercetare arată că nutrienții proveniți din vegetale, precum acidul alfa-linolenic (ALA), poate îmbunătăți sănătatea inimii.

Potrivit unui studiu, cercetătorii au descoperit că în urma consumului de alimente vegetale precum nuci și semințe de in, riscul de boli cardiovasculare scade cu 10%, iar riscul de boli coronariene este redus cu 20%.

Cercetătorii au analizat date obținute din studiile anterioare pentru a observa efectele acizilor alfa-linolenici asupra bolilor de inimă. Astfel aceştia au descoperit faptul că omega-3 era asociat cu riscul scăzut de boli cardiovasculare, potrivit csid.ro.

Penny Kris-Etherton, profesor al universității Evan Pugh de Științe Nutriționale, a declarat pentru Eat This că studiul sugerează că există multiple modalități prin care se pot consuma acizii grași omega-3.

„Poate că lumea nu vrea să consume fructe de mare din varii motive, dar în continuare este important să consume omega-3 pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare și pentru a sprijini sănătatea generală a organismului. ALA provenită din nuci sau semințe de in oferă toate aceste beneficii, în special când sunt introduși într-o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale”, a explicat acesta.

Lista celor 5 alimente care detoxifică organismul. Tu le știai?

  • Lămâia. Potrivit unui studiu, lămâia conține acid citric care protejează ficatul de stres. Ca urmare, o cană din sucul acesteia este o doză de sănătate pentru organism.
  • Avocado. Conține antioxidanți și nutrienți care ajută la detoxiofierea ficatului. În plus, are în compoziția sa și acizi grași.
  • Ceaiul verde. Cunoscut de sute de ani pentru proprietățile sale curative, ceaiul verde este un antioxidant puternic ce ajută corpul. În plus, acesta protejează împotriva substanțelor dăunătoare și ajută la prevenirea cancerului. Nu trebuie să uităm nici faptul că această băutură poate preveni efectele pe care le are trecerea vârstei asupra organismului.
  • Merele. Aceste fructe sunt faimoase pentru proprietățile lor. Sunt bogate în fibre solubile de pectină care ajută la curățarea toxinelor. Astfel, duc la detoxifiere prin scăderea colesterolului din sânge.
  • Usturoiul. Unul dintre cele mai cunoscute alimente, folosite adesea pentru a proteja organismul și sistemul imunitar. Ceea ce nu era știut despre usturoi este că poate îmbunătăți detoxifierea și poate preveni chiar și apariția celulelor canceroase.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 18 mart. 2024, 12:44 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă