Un lup de 40.000 de ani a fost descoperit in Siberia! Animalul era urias, doar capul lui avea 40 de centimetri! Imagini socante

Publicat: 10 Jun. 2019, 10:58 Life
Un lup de 40.000 de ani a fost descoperit in Siberia! Animalul era urias, doar capul lui avea 40 de centimetri! Imagini socante

Descoperirea impresionanta arata o fiara care cel mai probabil era mult mai diferita fata de lupii din zilele noastre. Azi, acestia au dimensiuni mult mai mici.

Un lup de 40.000 de ani a fost descoperi in Siberia! Animalul era urias, in comparatie cu lupii pe care ii avem in zilele noastre. Capul unui lup urias a fost descoperit in Siberia iar cercetatorii au stabilit ca este vechi de 40.000 de ani si apartine unui animal de-a dreptul urias.

Din primele informatii se pare ca lupul era din Era Glaciara iar faptul ca s-a descoperit doar capul lui ar insemna ca era, de fapt, trofeul unui vanator. Capul de lup a fost descoperit in solul inghetat din Siberia si s-a conservat aproape perfect.

Un lup de 40.000 de ani a fost descoperit in Siberia

Lupul are creierul şi colţii intacţi, la fel şi blana bogată, asemănătoare unui mamut, iar cercetătorii japonezi estimează că ajunsese la maturitate, având între 2 şi 4 ani în momentul morţii. Aceasta reprezintă o „descoperire unică a primelor rămăşiţe ale unui lup pleistocen, cu un ţesut conservat“, spun oamenii de ştiinţă.

Cercetatorii urmeaza sa ia monstre de ADN din tesutul capului recent descoperit pentru a analiza si a intelege mai bine modul in care a evoluat specia si pentru a-i reconstitui aspectul. Lupul este datat ca facand parte din Pleistocen, din Epoca Glaciara si antropologii vor sa vada si cum a evoluat specia intre timp.

Descoperirea uimitoare a fost anunţată în Tokyo, Japonia, în deschiderea unei expoziţii a rămăşiţelor unor fiare îngheţate, organizată de oameni de ştiinţă japonezi şi siberieni. Lupul este expus alături de un pui de leu de peşteră bine conservat. Puiul are aproximativ 40 de centimetri şi cântăreşte 800 de grame, cercetătorii fiind de părere că a murit la scurt timp după naştere.

Publicat: 10 Jun. 2019, 10:58 Life
Pe aceeași temă