Tornada in Bucuresti? ANM a emis un nou cod galben de ploi TORENTIALE

Publicat: 06 May. 2019, 13:03 Ciao.ro
Tornada in Bucuresti? ANM a emis un nou cod galben de ploi TORENTIALE

Prima avertizare meteo intră în vigoare luni, la ora 14 și este valabilă până la ora 23, fenomenele vizate fiind de instabilitate atmosferică accentuată.

Tornada in Bucuresti? Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabilă luni între orele 14.00-23.00, pentru jumătatea de est a țării, inclusiv Capitala. Sunt anunțate ploi torențiale, grindină și vijelii. O a doua avertizare este valabilă până marți seara.

În intervalul menționat, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Tornada in Bucuresti?

Tornada in Bucuresti ANM a emis un nou cod galben de ploi TORENTIALE
Tornada in Bucuresti ANM a emis un nou cod galben de ploi TORENTIALE

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. A doua avertizare cod galben este valabilă de luni, ora 23.00, până marți la aceeași oră, fiind vizate 22 de județe din nord și centru.

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

ANM a emis cod galben de ploi torentiale

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada, informeaza mediafax.ro.

ANM anunță că mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

Conform antena3.ro, o tornada ar putea lovi Bucurestiul in decursul zilei de luni, 6 mai. Autorităţile sunt pregătite să activeze sistemul Ro Alert. Cantitatile de apa vor depăși 15-25 l/mp, iar izolat chiar și 40-60 l/mp.

Publicat: 06 May. 2019, 13:03 Ciao.ro
Pe aceeași temă