Ciobanescul romanesc de Bucovina a fost omologat international! Rasa e veche de cateva secole! Cate mii de euro poate costa un exemplar?! VIDEO

Publicat: 06 mai 2019, 10:40 Autor: D. C. Ciao.ro

Crescatorii de ciobanesti de Bucovina s-au chinuit ani de zile ca rasa sa fie recunoscuta internatinal.

Ciobanescul romanesc de Bucovina a fost omologat international! In urma cu cateva zile primii ciobanesti de Bucovina au participat la un concurs cu expozitie pentru prima data de cand rasa a fost recunoscuta si omologata international.

Ciobanescul de Bucovina isi are originea in judetul Suceava si tot aici traiesc si cei mai multi crescatori care dupa foarte multi ani de munca au reusit intr-un final omologarea rasei. Traditiile localnicilor spun ca ciobanescul romanesc de Bucovina are o traditie de sute de ani iar in prezent se pare ca un exemplar poate ajunge sa coste si 3.000 de euro.

Ciobănescul românesc de Bucovina este un câine autohton de talie mare, impunător, folosit de populația din zona montană la paza gospodăriilor, a turmelor de oi, a cirezilor de bovine, a hergheliilor. Ciobănescul românesc de Bucovina a fost numit de-a lungul veacurilor ”dulău” sau ”capău”.

O echipă formată din chinologi, crescatori și proprietarilir au analizat în cele mai mici detalii exemplare canine din această rasă, în vederea recunoașterii definitive a rasei. Oficialii au stabilit că această rasă de câini de pază se poate alătura celorlalte două rase omologate definitiv.

În data de 29 aprilie 2019, Ciobănescul de Bucovina a fost recunoscut ca rasă, la întrunirea generală a comitetului de la Shanghai. La nivel național, în cartea de origine, de-a lungul anilor, au fost înscrise peste 6.000 de exemplare. Acum, cu drept de reproducție sunt însă doar 300 de femele și 206 masculi.

Ciobanescul romanesc de Bucovina a fost omologat international!

Romanian Bucovina Shepherd – FCI Standard No 357 from Sorin Kosz on Vimeo.

Publicat: 06 mai 2019, 10:40 Autor: D. C. Ciao.ro
Pe aceeași temă