Tu știi care sunt cele mai prietenoase și loiale animale de companie?

Publicat: 26 feb. 2024, 15:48 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
Tu știi care sunt cele mai prietenoase și loiale animale de companie?

Câine sau pisică? Este una dintre întrebările pe care le-ai primit măcar o dată în viața ta, în ceea ce privește preferințele tale în materie de animale. Bătălia e una acerbă, însă cum ar fi să le alegi pe ambele pentru familia ta?

Chiar dacă teoria spune că pisicile și câinii nu se înțeleg prea bine, există rase din ambele specii de animale care pot conviețui împreună, fără probleme. Și, chiar dacă preferi doar un câine sau o pisică, un criteriu important pentru multe persoane este cât de loial sau prietenos este animalul respectiv.

În lume, există o mulțime de rase de câini și de pisici foarte simpatice și frumoase, ceea ce îngreunează și mai mult alegerea uneia pentru familia ta. Astfel, pentru a-ți ușura decizia, descoperă mai jos care sunt cele mai prietenoase și loiale rase:

British Shorthair

Pe lângă faptul că sunt simpatice la înfățișare, pisicile din această rasă sunt inteligente și știu să se bucure de afecțiune, fără să o cerșească constant. Nu preferă să stea în poala ta, însă nu au nicio problemă să se ghemuiască lângă tine, în timp ce te uiți la un film. Pentru a afla mai multe despre British Shorthair, trebuie să știi că pisicile din această rasă se maturizează destul de greu, ceea ce înseamnă că își vor păstra spiritul jucăuș pentru mult timp. Dacă îți dorești o pisică sociabilă, afectuoasă și loială, care se poate înțelege bine și cu un câine, atunci cele din rasa British Shorthair sunt potrivite pentru tine.

Persana

Pisicile persane au un aer regal și o blană foarte stufoasă, care necesită îngrijire constantă pentru a-și păstra frumusețea. În ceea ce privește personalitatea lor, ele sunt relativ liniștite și se bucură când le oferi atenție, însă nu o cerșesc. Obișnuiesc să fie destul de rezervate în ceea ce privește oamenii noi, până în momentul în care încep să îi cunoască mai bine. Pisicile din această rasă sunt potrivite pentru persoanele cu copii sau pentru cele care iubesc liniștea și relaxarea.

Siameza

Pisicile siameze au un comportament similar cu cel al câinilor, ceea ce înseamnă că sunt sociabile, vocale, foarte iubitoare și au nevoie de interacțiune. Totuși, dacă le lași prea mult timp singure în casă, se vor plictisi relativ repede, ceea ce înseamnă că au nevoie de jucării și de activități. Dacă o înveți de mică cu plimbările în lesă, pisica siameză se va adapta ușor și se va bucura de fiecare ieșire din casă. Totodată, dacă ai deja un câine și/sau ai copil și îți mai dorești o pisică, poți sta liniștit, deoarece siamezele se bucură de compania amândurora.

Collie

Dacă îți aduci aminte de serialul “Lassie”, cu siguranță cunoști rasa Collie. Originari din Marea Britanie, câinii din rasa Collie sunt foarte devotați familiei lor, iubesc copiii și se înțeleg foarte bine și cu pisicile. Chiar dacă au o blană pretențioasă și care necesită multă atenție, îi vei aprecia pentru inteligența și sensibilitatea lor. De asemenea, pot fi dresați cu ușurință și au un nivel mediu de energie.

Akita

Îți dorești un excelent câine de pază, dar și loial? Atunci, gândește-te la adoptarea unui câine din rasa Akita. Pentru a afla totul despre American Akita, poti apela la un medic veterinar sau la un crescător. Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi este că, deși au o personalitate destul de rebelă – sunt încăpățânați și nu foarte prietenoși cu străinii, acești câini pot căpăta abilități sociale foarte bune, dacă îi dresezi. Dezavantajul câinilor din această rasă este că năpârlesc destul de mult și lasă multă salivă în urma lor, ceea ce înseamnă că va trebui să faci curățenie destul de des.

Golden Retriever

Una dintre cele mai populare rase de câini, Golden Retriever-ul te cucerește prin personalitatea lui unică. Este un câine care se adaptează foarte ușor situațiilor noi și iubește să învețe constant, ceea ce îl face perfect pentru dresaj. Totodată, este un câine potrivit pentru a deveni însoțitorul persoanelor nevăzătoare sau cu handicap. Dacă mai ai alte animale de companie, este bine să știi că un Golden Retriever tolerează foarte bine prezența lor. În schimb, dacă îți dorești un câine de pază, această rasă nu este cea mai potrivită să ocupe acest rol.

Beagle

Un câine de vânătoare, cu un miros foarte bine dezvoltat, Beagle-ul este un companion perfect pentru familia ta. Foarte afectuos din fire, blând și sociabil, câinele din rasa Beagle are o voință puternică și poate fi dresat destul de ușor. Ba chiar este recomandat să faci acest lucru, deoarece, din cauza apetitului lui mare, poate mânca orice îi pică sub nas. Însă, ține cont de faptul că nivelul lui foarte ridicat de energie cere de la sine și multă activitate, ceea ce înseamnă că are nevoie să petreacă mult timp în aer liber.

Prin urmare, dacă îți dorești un animal de companie prietenos și loial, indiferent că este câine sau pisică, ai multe variante dintre care poți alege. Însă, ține cont de particularitățile personalității lui și de cât de compatibil este cu stilul tău de viață, pentru a face cea mai bună alegere.

Sursa foto: Freepik

Publicat: 26 feb. 2024, 15:48 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Tags:
Pe aceeași temă