Tara cu UN SINGUR tantar! Insecta e tinuta intr-un borcan si data ca exemplu! Cum a fost posibil asa ceva

Publicat: 20 apr. 2019, 17:19 Autor: madalina m. Life

Pradatorii care isi vor face in curand simtita prezenta nu reprezinta o problema, chiar peste tot in lume.

Mai exact, exista o tara cu un singur tantar. Desi poate parea ceva desprins din filmele s.f., in acest loc din lume insectele precum tantarii nu sunt considerate periculoase. Asta deoarece nu exista si locuitorii nu se tem ca vor fi muscati de acestia.

Insectele consumatoare de sange uman nu par sa isi mai fi facut simtita prezenta de zeci de ani. Mai mult, in tara cu un singur tantar, specimenul este pus la pastrare, intr-un borcan. Daca exista curiosi care vor sa il vada, cu ochii lor, o pot face.

Islanda, tara cu un singur tantar!

Acest loc din lume la care ne referim este Islanda. Totusi, in tarile vecine, cum ar fi Danemarca, Norvegia, Groenlanda sau Scotia, insectele exista in numar foarte mare, la fel ca la noi. Poate parea bizar, dar pana acum savantii de acolo au capturat in anii ’80 un singur specimen. De atunci, insecta se afla intr-un borcan si e data ca exemplu.

Tara cu UN SINGUR tantar

Alaturi de Islanda, mai exista si alte locuri in care oamenii spun ca populatia de tantari nu exista. Este vorba despre Insulele Seychelles, Noua Caledonie si Polinezia Franceza. In aceste patru tari, locuitorii nu sufera de problema tantarilor, ba chiar reprezinta subiect de gluma!

Singurul tantar din Islanda a fost prins si conservat in alcool in anii ’80. Se afla expus la Institutul de Istorie Naturala a Islandei si a fost capturat de catre un savant, cand era in avion. De atunci, a fost pus la pastrare, noteaza cei de la digi24.ro.

„L-am urmarit prin cabina pana cand l-am prins. Este singurul tantar pe care l-am gasit in Islanda pana acum!”, a declarat Gisli Mar Gislason, un biolog de la universitatea amintita mai sus.

Daca va intrebati si motivul pentru care exista doar un specimen de tantar in Islanda, savantii au gasit mai multe teorii. Una dintre ele este ca tara lor ar fi lipsita de iazuri de adancime mica, ce se pot incalzi rapid la soare si creeaza un mediu pentru aceste insecte.

Astfel de ochiuri de apa se regasesc in Groenlanda. De asemenea, o alta explicatie ar mai fi ca in Islanda exista doar trei sezoane de inghet, in fiecare an. De aceea, tantarii n-ar ajunge la maturitate in sezonul cald.

Publicat: 20 apr. 2019, 17:19 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă