Solutii ieftine de alungat tantarii. Sunt eficiente si nu contin chimicale care sa iti afecteze sanatatea

Publicat: 20 sept. 2018, 12:06 Autor: D. C. News 3

Daca te-ai saturat ca tantarii sa iti dea batai de cap, iti prezentam cateva solutii utile.

Solutii ieftine de alungat tantarii, fara chimicale sau alte elemente nocive. Sunt bune de folosit daca stai la curte si vrei sa te bucuri de putin aer, in gradina ta. Sau daca vrei sa mergi la un mic picnic, intr-o poienita sau la padure.

Lumânare parfumată sau usturoi

Ideale sunt lumânările cu ulei de citronella. Ţânţarii nu te vor deranja pentru că nu le place fumul incolor. A doua metoda de îndepărtare este o soluţie făcută din usturoi. Trebuie să zdrobeşti câţiva căţei şi să-i amesteci cu câteva linguri de apă. Strecoara compoziţia. Uleiul se amesteca cu un litru de apă, se pune într-o sticlă şi pulverizezi în locul unde stai.

Soluţia „capcană”

200 ml apă caldă, 100 g de zahăr brun sau alb, 1g de drojdie de bere. Luăm o sticlă din plastic de 2 litri şi o tăiem pe jumătate. Punem soluţia, iar partea de sus a acesteia o aşezăm invers, cu gâtul în jos. Punem capcana în zona unde stăm. Ţânţarii vor fi atraşi de dulceaţa amestecului, dar dioxidul de carbon emanat va fi pentru ei letal.

Ulei de eucalipt cu lămâie sau de lavandă

Punem câteva picături de ulei de eucalipt cu lămâie sau de lavandă într-o cană cu apă. Amestecam si punem intr-un pulverizator si ne dam pe piele. Aroma uleiului va îndepărta ţânţarii.

Plante care indeparteaza tantarii

Pe primul loc este lavanda, fie proaspătă ori uscată. Muşcatele şi gălbenelele ţin si ele ţânţarii la distanţă. Apoi busuiocul, mărarul şi rozmarinul. Ţânţarii nu vă vor mai da bătăi de cap dacă veţi avea în preajmă o glastră cu stfel de plante.

Ţânţarii mai pot fi îndepărtaţi cu un ventilator. Nu le place deloc vântul. Plasele de ţânţari sunt şi ele eficiente. Daca ati fost ciupit de o insecta, umeziţi zona cu oţet de mere sau cu sare.

Sursa: adevarul.ro

Publicat: 20 sept. 2018, 12:06 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă