N-ai fi crezut asta! Sfântul cu cap de câine există în biserici! Cine este Mucenicul Hristofor

Publicat: 29 Jan. 2020, 13:02 Life

O nouă zi, o nouă descoperire! Nu mulți oameni știu de existența ”Sfântului cu cap de câine” din biserici. Povestea lui este fascinantă! 

Este vorba despre Sfântul Mucenic Hristofor, care este cunoscut și sub ”Sfântul cu cap de câine”. La Muzeul Mitropolitan din Iași este prezentă o icoană care îl înfățișează pe Sfântul Mucenic Hristofor. Povestea lui este una controversată.

Astfel că, în muzeul care se află la demisolul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se regăsește și icoana cu Sfântul Mucenic Hristofor. Este ușor de recunoscut, căci chipul său este… un câine!

Povestea icoanei este una veche de câteva secole. Expusă în Sala Sinaxar, ea îl înfățișează Sfântul care era neam al chinocefalilor, al oamenilor cu cap de câine care trăiau în Vechea Indie, în Antichitate, adică în Pakistanul din prezent, scrie Adevărul.

După ce Hristofor s-a rugat la Dumnezeu, el a căpătat graiul omului.

”Există două ipoteze în cazul Sfântului Mucenic Hristofor. Se spune că ori aşa era conformaţia sa, ori el a cerut de la Hristos să-i dea un chip sluţit ca să nu mai atragă femeile. E o chestiune care se ştie de secole. Confirmăm că există. Icoana este pictată în 1835”, a explicat preotul Constantin Sturzu.

Pe de altă parte, există și o ipoteză conform căreia Hristofor i-ar fi cerut divinității să ia ”înfățișarea preafrumoasă”, ca să poată fi auzit. Astfel că, Dumnezeu i-ar fi îndeplinit rugămintea și chipul lui s-a transformat în animal.

Surse foto: Adevărul, Crestinortodox.ro,

Publicat: 29 Jan. 2020, 13:02 Life
Pe aceeași temă