Simulare BAC 2019. Calendarul examenelor sustinute de elevii din clasele XI-XII

Publicat: 15 Mar. 2019, 15:45 News 2
Simulare BAC 2019. Calendarul examenelor sustinute de elevii din clasele XI-XII

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 18 - 21 martie 2019, simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat.

Simulare BAC 2019. Calendarul examenelor sustinute de elevii din clasele XI-XII. Probele vor fi susținute de aproximativ 300.000 de elevi, prima fiind cea la Limba română. Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă la începutul anului școlar 2018-2019, dar implică și participarea elevilor claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi).

Simulare BAC 2019. Calendarul examenelor

  • -18 martie: Limba şi literatura română – proba E) a)
  • – 19 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b)
  • – 20 martie: Proba obligatorie a profilului – proba E) c)
  • Simulare la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
  • Simulare la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus
  • – 21 martie: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – doar pentru elevii claselor a XII-a
  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
  • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus
  • – 29 martie: Comunicarea rezultatelor

Ai aici MODELE DE SUBIECTE BAC 2019 – Click!

Simulare BAC 2019. Calendarul examenelor sustinute de elevii din clasele XI-XII
Simulare BAC 2019. Calendarul examenelor sustinute de elevii din clasele XI-XII

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

„Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată”, mai arată sursa citată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care „asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional”, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea, informeaza edupedu.ro.

În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli, se mai explică în comunicat.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

  • Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.
Publicat: 15 Mar. 2019, 15:45 News 2
Pe aceeași temă