Vrei sa le dai celor mici un desert sanatos, care stii ce contine? Atunci renunta la rulada din comert si invata sa ti-o faci acasa.
Rulada cu vanilie, o reteta usoara si rapida pe care toti copiii o vor indragi. Bine, nu doar copiii, ci si adulcii care inca iubesc dulciurile. Pentru acest preparat ai nevoie de cateva ingrediente ieftine. Timpul de preparare este de 60 de minute, in total.
Pentru decor
2 lingurite cacao
200 ml frisca lichida
Pentru crema
1 pastaie vanilie
4 galbenusuri
80 g zahar
1/2 litri lapte integral
25 g faina
Pentru aluat
25 g amidon
100 g zahar
50 g amidon
50 g faina
4 oua
Se opresc 100 ml din tot laptele, iar restul se fierbe. Galbenusurile se freaca tot cu zahar, pana se albesc. Se adauga faina si amidon, se amesteca si se pune laptele oprit (100 ml). Cand laptele de pe foc se apropie de fierbere, se toarna aceasta compozitie si se amesteca pana se ingroasa.
Se pune pastaie din vanilie la fiert. Compozitia se ia de pe foc doar atunci cand e mai groasa. Se lasa la racit cateva minute, apoi se pune peste blatul de rulada.
Aluatul
Se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zahar pana cand se albesc. Apoi se adauga faina si amidon si se amesteca bine de tot, pana la omogenizare. Peste aceasta compozitie se amesteca albusurile spuma, cu grija. Le puteti incorpora cu o spatula, cu miscari usoare.
Mini croissante din 3 ingrediente! Reteta rapida si delicioasa
Tot aluatul se pune intr-o tava de copt, tapetata cu hartie. Se da la cuptorul preincalzit timp de 10 minute. Dupa ce e coapta, se pune pe un prosop umezit si se scoate hartia de copt. Dupa ce s-a racorit si aluatul, dar si crema preparata mai sus, se intine pe aluat si se ruleaza desertul.
Invata sa prepari salamul de biscuiti. Este desertul copilariei noastre
Ornare
Dupa ce ai pus crema si rulat desertul, se bate frisca bine de tot. Se acopera rulada si se orneaza cu cacao, fulgi de ciocolata etc. Rulada cu vanilie se tine la frigider timp de 3 ore inainte de servire. Pofta buna!
Sursa: bucatarianoastra.online
Reteta de papanasi muntenesti. Sunt la fel de buni ca cei moldovenesti