Reteta de papanasi muntenesti. Sunt la fel de buni ca cei moldovenesti

Publicat: 11 Jun. 2019, 19:11 Retete & Diete
Reteta de papanasi muntenesti. Sunt la fel de buni ca cei moldovenesti

Papanasii sunt deliciosi, indiferent de reteta folosita. Oricum ar fi preperati, sunt un adevarat deliciu.

Reteta papanasi muntenesti. Insa de data aceasta avem o reteta speciala, fiind vorba despre papanasii muntenesti, care seamana destul de mult cu papanasii moldovenesti.

Este o reteta extrem de usor de parcurs, fiind recomandata de celebrul bucatar Radu Anton Roman.

Reteta de papanasi muntenesti

Reteta papanasi muntenesti

Ingrediente papanasi muntenesti

  • 2 oua
  • 3 linguri de gris
  • 1 lingurita de faina
  • 2 linguri de unt
  • pesmet
  • sare
  • 300 g branza de vaci bine scursa

Mod de preparare papanasi muntenesti

  • Se incepe prin punerea apei sarate la fiert, dupa care, separat, se amesteca bine branza de vaci cu faina, ouale, grisul si sarea.
  • Se formeaza galusti turtite, care se gauresc cu degetul, dupa care se pun in spumiera in apa usor clocotita. Se prajeste si pesmetul.
  • Dupa ce papanasii se ridica la suprafata, se mai lasa sa fiarba pentru inca 15 minute.
  • Untul se pune la cald, iar papanasii se scurg, se unt cu unt, se tavalesc in pesmet si se servesc cu zhar si smantana, si optional, dulceata.

Sursa: Adevarul

Reteta de papanasi pufosi, recomandata chiar de Adi Hadean

Reteta papanasi cu smantana si dulceata, un deliciu din Moldova

Publicat: 11 Jun. 2019, 19:11 Retete & Diete
Pe aceeași temă