Mini croissante din 3 ingrediente! Reteta rapida si delicioasa

Publicat: 13 iun. 2019, 18:33 Autor: madalina m. Retete & Diete

Daca nu stii ce desert sa le mai prepari copiilor, iti recomandam o reteta simpla si usor de preparat. Mini croissantele vor fi in mod cert si pe placul celor mofturosi.

Mini croissante din 3 ingrediente. Reteta pe care ti-o propunem azi este una usor de preparat si nu are un timp de pregatire prea indelungat. Ceea ce inseamna ca nu va trebui sa iti pierzi intreaga zi in bucatarie, cum se intampla cu alte retete de dulciuri.

De asemenea, data viitoare cand te gandesti sa ii oferi copilului tau un croissant, le poti avea si pe cele de casa in vedere. Cornuletele de acest fel sunt cu mult mai sanatoase fata de cele din comert. Le poti face si in varianta normala, dar si mai mici. Iti vor fi necesare doar 3 ingrediente, care nu sunt deloc costisitoare.

Mini croissante din 3 ingrediente!

Mini croissante din 3 ingrediente

Daca ti-e pofta de un dulce de casa, poti alege sa prepari mini croissantele cu ciocolata. Vor fi o reala surpriza pentru cei mici si un rasfat pentru adulti! Limonada cu pepene, un deliciu racoros pentru zilele caniculare de vara

Ingrediente necesare:

– un ou
– o lingura de apa
– 250 grame aluat foietaj
– 150 grame ciocolata fulgi / razuita

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Intre timp, intr-un bol, se bate oul foarte bine, in timp ce se adauga si lingura de apa, pe masura ce amestecati.

Se presara faina pe suprafata pe care lucrati, iar aluatul sprecial de foietaj se intinde cu ajutorul unui facalet. Trebuie sa obtineti un patrat mare, cu o latura de 40 de centimetri. Aluatul se taie in dreptunghiuri de aproximativ 8-4 centimetri, in functie de dimensiunea dorita pentru croissante. Invata sa prepari salamul de biscuiti

Mai apoi, bucatile de aluat se taie in jumatate, pe diagonala. Se pun cate doua lingurite de fulgi de ciocolata in centrul fiecarui triunghi obtinut si se ruleaza incepand cu marginea mare, spre varful triunghiului. Astfel veti obtine acea forma de croissant.

Acestea se indoaie putin, cat sa arate precum o semiluna si se pun cu grija in tava. Trebuie sa aiba partea rulata ultima dedesubt, cat se sa nu se desfaca atunci cand sunt in cuptor. Se ung cu oul batut si se dau la cuptor timp de aproximativ 25 de minute.

Sunt gata atunci cand capata o nuanta de auriu. Croissantele obtinute se pot servi atat calde, cat si reci, si pot fi consumate cu lapte sau iaurt.

sursa: retete.unica.ro

Publicat: 13 iun. 2019, 18:33 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă