Insula din Grecia, cauta locuitori! Cu cat sunt platiti cei care accepta sa se mute acolo

Publicat: 06 Jul. 2019, 09:37 Life

Pe respectiva insula locuiesc in prezent doar 24 de persoane. Din acest motiv sunt cautate noi persoane care sa se mute.

Insula din Grecia, cauta locuitori! Da, ati citit bine, iar viitorii chiriasi vor primi si o suma lunara pentru a trai acolo. Scaderea populatiei in acest mod a dus la un nou plan din partea autoritatilor.

Este vorba despre insorita insula greceasca Antikythera, situata intre Creta si Kythira. Noii locuitori vor fi platiti, lunar, fiindu-le oferita si mancarea, dar si teren. La o prima vedere, oferta pare foarte tentanta pentru oricine ar vrea sa isi schimbe stilul de viata.

Insula din Grecia, cauta locuitori!

Insula Antikythera este inconjurata de apre azurii, iar cei care vor accepta sa se mute acolo vor primi si o suma de bani destul de generoasa. In momentul de fata, pe insula sunt doar 24 de locuitori, fata de 800, cum erau candva.

Insula din Grecia, cauta locuitori

Autoritatile de pe insula, alaturi de mitropolitul de Kythera si Monemvasia spera sa readuca la viata respectivul loc. Frumoasa insula greceasca sufera de un deficit masiv de populatie. Planul este sa fie oferita suma de 500 de euro, lunar, alaturi de teren si mancare, celor care vor alege sa se mute pe acolo. Beneficiile nu sunt totusi chiar pentru oricine.

Autoritatile au subliniat faptul ca locatia din paradisul Marii Egee poate fi populata doar de catre familiile tinere, care au cel putin trei copii.
Pe langa oferta de teren gratis si alimente, consiliul local al insulei Antikythera promite si locuri de munca, viitorilor localnici.

Ei vor putea sa opteze pentru joburi ca fermieri, pescari, brutari sau constructori. Astfel, se spera ca populatia va creste la cel putin 300 de locuitori, de la 24, cati sunt acolo in prezent. Muntele Everest de gunoi! 

Conditii pentru a locui pe insula!

Antikythera este situata la un zbor de 45 de minute de Atena. Localnicii au promis ca ii vor gazdui gratuit pe cei care isi doresc sa viziteze zona. De cand a fost facuta aceasta oferta, doar 15 familii s-au aratat dornice sa se mute acolo. Anuntul a ajuns insa sa atraga atentia in plan international.

Insula are electricitate, acces la internet, telefonie, iar singurul avertisment este cel legat de vremea imprevizibila, mai ales in timpul furtunilor. Mai exista si alte dezavantaje, cum ar fi ca insula cu pricina nu este prea vizitata de catre turisti, la fel ca altele mai populare din Grecia.

Totodata, plajele superbe nu sunt accesibile in Antikythera, iar feriboturile sunt la mila vantului de cele mai multe ori. Ceea ce inseamna ca turistii pot ramane izolati acolo, daca vremea este una nefavorabila. In plus, pe insula nu sunt benzinarii, supermarketuri sau taxiuri.

Mai exista si dezavantaje pentru viitorii chiriasi. Sistemul birocratic este unul complicat, iar avizul de constructie pentru o singura casa sa al unui drum public poate sa dureze ani de zile. Pregatirile de acomodare pe insula pentru cei dornici sa se mute sunt si ele destul de lungi, si necesita foarte multe aprobari.

sursa: thesun.co.uk

Publicat: 06 Jul. 2019, 09:37 Life
Pe aceeași temă