Grecia interzice turistilor obezi sa mai calareasca magari! Cum s-a ajuns in situatia asta?

Publicat: 04 Apr. 2019, 09:04 News 2
Grecia interzice turistilor obezi sa mai calareasca magari! Cum s-a ajuns in situatia asta?

In special turistii britanici sunt cei care apeleaza la aceasta metoda de transport si platesc chiar si 50 de euro pentru un singur drum pe spatele unui magar.

Grecia interzice turistilor obezi sa mai calareasca magari! In Grecia, in mai multe insule statiunile si orasele sunt dispuse aproape pe plan vertical si sutele de trepte sunt un obstacol pentru turistii grasi.

In Santorini, in orasul Fira sunt aproape 520 de trepte pe care turistii trebuie sa le urce pentru a se bucura de o panorama asupra insulei. Pana in prezent foarte multi dintre ei alegeau sa faca acest drum pe spatele unui magar iar asta a devenit o problema atunci cand turistii supraponderali au inceput sa apara pe insula si sa chinuie magarii cu greutatea lor.

Grecia interzice turistilor obezi sa mai calareasca magari

Proprietarii magarilor nu-i refuzau pentru ca isi doreau sa castige bani, dar acum autoritatile vor sa ia masuri impotriva acestei forme de „tortura” a animalelor.

Măgarii au început să sufere de probleme ale coloanei, fac bătături de la șa și suferă inclusiv de epuizare, avertizează autoritățile. Animalele sunt obligate să facă 4-5 călătorii dus-întors zilnic, în temperaturi care depășesc adeseori 30 de grade Celsius, pentru a transporta turiștii.

„Măgarii și catârii fac parte din tradiția noastră. Propietarii lor, în special cei tineri, au înțeles că trebuie să ne preocupăm și de sănătatea animalelor”, a declarat primarul orasului Fira. Ca lucrurile sa fie si mai clare autoritatile au impuse limite stricte de greutate.

Magarii din Grecia nu mai trebuie fortati sa transporte o povarata mai mare de 100 de kilograme iar proprietarii lor sunt obligati sa le asigure conditii decente de trai si sa nu exploateze animalele bolnave sau ranite.

Publicat: 04 Apr. 2019, 09:04 News 2
Pe aceeași temă