Papa Francisc a pupat picioarele liderilor din Sudan. Ce le-a spus in timp ce ingenunchia VIDEO

Publicat: 12 Apr. 2019, 16:42 Vedete
Papa Francisc a pupat picioarele liderilor din Sudan. Ce le-a spus in timp ce ingenunchia VIDEO

Moment istoric pentru toata planeta, din doua puncte de vedere. Primul este gestul facut de Papa Francisc, nemaiintalnit, al doilea este Sudanul.

Papa Francisc a pupat picioarele liderilor din Sudan. Ce le-a spus in timp ce ingenunchia? I-a rugat sa faca pace si sa nu porneasca un nou razboi civil. Intamplarea a avut loc in timpul unei intalniri oficiale de joi, 11 aprilie 2019, informeaza Dailymail.co.uk.

Papa Francisc a pupat picioarele liderilor din Sudan. A ingenunchiat rand pe rand si le-a pupat incaltamintea. Oficialii din Sudan au fost uimiti si rusinati, nu stiau daca sa stea pe loc sau sa isi retraga picioarele. Totusi, Papa Francisc este Papa Francisc!

Papa Francisc a pupat picioarele liderilor din Sudan VIDEO


Scopul figurii papale a fost de a se asigura ca se mentine pacea in Sudan. Oficialii din aceasta tara au petrecut doua zile la Vatican, feriti de orice intrerupere. Papa Francisc i-a rugat pe presedintele Sudanului si liderii opozitiei sa mentina pacea.

Apoi s-a pus in genunchi si a inceput sa pupe incaltamintea oficialilor din Sudan. Imaginile au fost filmate si sunt istorice, extrem de rare. Cei prezenti live la moment au fost martorii unui eveniment cheie in istoria omenirii, cu sau fara acordul lor.

Papa Francisc vrea pace in Sudan

In mod normal, Papa Francisc are un ritual in fiecare Sfanta Joi. Acesta are un ritual de spalare a picioarelor cu detinutii, dar e prima oara cand face asta cu lideri politici, informeaza sursa sus citata.

  • „Imi exprim dorinta si speranta ca ostilitatile vor inceta, ca armistitiul va fi respectat, ca diviziunile politice si etnice se vor dispersa si ca va dainui o pace pentru binele comun al cetatenilor care viseaza la construirea unei natiuni”, a spus Papa Francisc.

Ce le-a spus in timp ce ingenunchia

Papa Francisc a pupat picioarele liderilor din Sudan
Papa Francisc a pupat picioarele liderilor din Sudan

In incapere se afla presedintele Salva Kiir, liderul opozitiei – Riek Machar – si trei vicepresedinti. Papa Francisc le-a pupat picioarele la toti. Sudul Sudanului a castigat independenta fata de Sudan in 2011. In 2013, tara a intrat intr-un razboi civil. 400.000 de oameni au murit. Papa Francisc va vizita Romania. Cand vine in tara si cu ce scop!

Intalnirea aceasta oficiala de la Vatican a avut loc cu o luna inainte ca tratatul de pace sa expire. Cu toate astea, oficialii spera ca un nou aranjament sa fie acceptat de ambele parti. Toata lumea incearca sa reinstaureze pacea in Sudan si sa evite un nou razboi. Papa Francisc, adevarul despre preotii catolici: „Au abuzat maicute si le-au folosit ca sclave sexuale”

Publicat: 12 Apr. 2019, 16:42 Vedete
Pe aceeași temă