Papa Francisc va vizita Romania. Cand vine in tara si cu ce scop

Publicat: 27 Feb. 2019, 13:50 News 2
Papa Francisc va vizita Romania. Cand vine in tara si cu ce scop

Episcopul romano-catolic László Böcskei a declarat, la Cluj-Napoca, că Papa Francisc va vizita patru centre ale spiritualității catolice din România.

Papa Francisc va vizita Romania. Episcopul romano-catolic de Oradea, László Böcskei, consideră că vizita Papei Francisc în România trebuie să aibă și urmări și să reprezinte un nou început. „Este un dar de la Dumnezeu că putem să îl salutăm pe Sfântul Părinte”, a spus episcopul László Böcskei.

„Vizita Papei Francisc în România și, mai ales, în Transilvania, este un eveniment comun ale celor patru dieceze romano-catolice istorice – Oradea, Timișoara, Satu Mare, Alba Iulia, care au puncte comune și vor să trăiască momentul la intensitate maximă. Evenimentul este unul istoric.

Papa Francisc, mesaj dur la slujba de Craciun pentru toti credinciosiiPapa Francisc va vizita patru centre ale spiritualității creștine catolice și prin aceasta vrea să exprime bogăția și diversitatea Bisericii Catolice în România. Pe de altă parte, vrea să fie o încurajare pentru noi, cei care mărturisesc că sunt creștini, să ne asumăm această calitate. Este un dar de la Dumnezeu că putem să îl salutăm pe Sfântul Părinte”, a spus episcopul László Böcskei.

Papa Francisc va vizita Romania in 2019

Papa Francisc, mesaj dur la slujba de Craciun pentru toti credinciosiiPotrivit acestuia, vizita în România a Suvernului Pontif are un aspect ecumenic, dar este și o provocare pentru credincioși.

„Consider că această vizită trebuie să aibă și urmări, iar acestea să se concretizeze în viața noastră. Papa vine să ne aducă încurajare și ne dă o îndrumare. Îmi doresc ca întâlnirea să fie pentru noi un nou început și un nou motiv de angajament în consolidarea vieții societății noastre”, a subliniat episcopul romano-catolic de Oradea.

Părintele Stelian Veres, membru al comitetului de organizare a vizitei Papei Francisc la Șumuleu Ciuc, a declarat că la evenimentul desfășurat pe 1 iunie, sub deviza „Să mergem împreună”, sunt așteptați 300.000 de pelerini din toată țara și din străinătate.

Papa Francisc va vizita Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc

Papa Francisc le-a oferit credinciosilor o lectie uimitoare de viata„Persoanele care doresc să se înscrie la acest pelerinaj o pot face până la 31 martie, după care vom avea o imagine clară a numărului pelerinilor”, a precizat Veres.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie. Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Prima vizită într-o ţară majoritar ortodoxă şi singura în România a liderului Bisericii Catolice a avut loc în perioada 7-9 mai 1999. Atunci, papa Ioan Paul al II-lea a vizitat România la invitaţia Patriarhului Teoctist.

Papa Francisc le-a oferit credinciosilor o lectie uimitoare de viata! Ce a facut atunci cand un baietel mut s-a urcat pe scena si a inceput sa se tina de nazbatii VIDEO

Publicat: 27 Feb. 2019, 13:50 News 2
Pe aceeași temă