Obiective turistice in Paris. Cele mai frumoase locuri pe care le poti vizita!

Publicat: 03 May. 2019, 12:08 Life

Cei care au vizitat Parisul o singura data, o vor face, in mod cert, si a doua oara! Este unul dintre cele mai frumoase si pline de arta orase din intreaga lume!

Obiective turistice Paris. Se spune ca e orasul iubirii, in care nu stii cand te vei indragosti. Nu conteaza ca e vorba de o cafenea, o opera de arta sau chiar de una dintre celebrele cladiri din capitala Frantei.

Iti prezentam, in continuare, cele mai frumoase astfel de obiective turistice, pentru o vacanta de neuitat! Sunt locuri pe care oricine ar trebui sa le vada, macar o data in viata.

Obiective turistice Paris: atelierul lui Brancusi

Atelierul lui Constantin Brancusi din Paris este un obiectiv turistic mai putin cunoscut. Mai ales de catre romani, de aceea trebuie vazut cu prima ocazie cand ajungeti in Paris. Sculptorul roman a fost inmormantat in Cimitirul Montparnasse, in anul 1957.

A lasat in urma, in Paris, foarte multe dintre creatiile sale. Operele ce pot fi vazute in atelierul sau valoreaza in prezent milioane de dolari. Mai mult, locatia poate fi vizitata in fiecare zi, gratuit, cu exceptia zilei de marti. Este situata in Piata Georges Pompidou si puteti vedea 137 de sculpturi, 41 de desene, 2 picturi, dar si 87 de piedestaluri. Toate poarta semnatura celebrului sculptor roman.

Obiective turistice Paris: Turnul Eiffel

Obiective turistice Paris

In fiecare an, Turnul Eiffel este vizitat de peste 5.5 milioane de turisti, din intreaga lume. Semnifica unul dintre cele mai importante obiective turistice din tot Parisul, fiind si cel mai renumit. A fost inaugurat in anul 1889, cu ocazia Expozitiei Universale, ce marca 100 de la Revolutia Franceza.

Turnul Eiffel este cel mai important obiectiv turistic din intregul Paris si cel mai renumit. Faima sa a trecut granitele Frantei inca de la inaugurarea lui in 1889, cu ocazia Expozitiei Universale care marca 100 de ani de la Revolutia Franceza.

Pentru ca Turnul Eiffel sa poata fi construit au fost necesari 300 de muncitori, care au depus un efort insemnat. Constructia impunatoare a necesitat 15.000 de piese si 2.5 milioane de nituri. Daca decideti sa vizitati acest obiectiv turistic, trebuie sa stiti ca durata de asteptare la coada este si de cateva ore.

Obiective turistice Paris: Sacre-Coeur & cartierul Montmartre

Obiective turistice Paris

Cartierul Montmartre este de fapt o veche comuna franceza. Initial a apartinut de departamentul Seine si a fost anexat Parisului abia in anul 1860. Dealul pe care este situat Montmartre marcheaza cel mai inalt punct din capitala Frantei. De asemenea, accesul pana in varf de face fie cu ajutorul funicularului, fie pe o scara de 222 de trepte.

Celebrul cartier parizian are ca punct important de reper bazilica Sacre-Coeur, construita in 1875. Reprezinta o atractie pentru turisti si localnici, deopotriva. Este situata in Piata St. Pierre, in cel mai inalt punct al Parisului, la 129 de metri peste nivelul marii.

Obiective turistice Paris: Muzeul Orsay

Obiective turistice Paris

Muzeul Orsay este situat pe cheiul stang al Senei, in partea opusa fata de Muzeul Luvru. A fost inaugurat in anul 1986. Cladirea apartinea Garii Orsay, devenita si hotel de lux, si care a fost reamenajata in trei ani de zile pentru a putea sa gazduiasca acest muzeu. Colectiile din salile acestuia sunt in principal opere impresioniste, dar si post-impresioniste.

Totodata, transformarea unei vechi gari abandonate intr-un muzeu atat de celebru, a reprezentat una dintre cele mai mari provocari. Muzeul Orsay este organizat pe trei nivele si dispune de 80 de camere / galerii. In permanenta, acolo sunt gazduite peste 4.000 de opere de arta si sculpturi. In interior se regasesc cafenele si magazine cu souveniruri.

Obiective turistice Paris: Opera Garnier

Opera Garnier reprezinta si Opera din Paris. Acest obiectiv mai este denumit si Palatul Garnier, datorita grandorii sale. Salile sunt poleite cu aur si este o constructie neo-baroca, destinata gazduirii de spectacole de opera si balet.

Opera Garnier din Paris are o capacitate de 2200 de locuri, desi constructia masoara 11.000 de metri patrati. Cea mai mare parte a cladirii este marcata de marele foaier. Acolo, iubitorii de arta pot sa stea si sa socializeze, inainte ca spectacolele sa inceapa. Cele mai ciudate si ingrozitoare atractii turistice din lume

Publicat: 03 May. 2019, 12:08 Life
Pe aceeași temă