Ce sa faci in Brasov. Cele mai frumoase obiective turistice din acest oras minunat!

Publicat: 29 dec. 2018, 16:04 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Daca te-ai saturat de orasul in care locuiesti si vrei sa vizitezi un loc minunat, iti recomandam orasul Brasov.

In urmatorul material vom discuta despre ce sa faci in Brasov, in functie de cat timp stai. Fie ca e vorba de un weekend sau mai multe zile adunate, acest oras are o sumedenie de obiective turistice. Evident, de sarbatori locul este mai frumos ca in orice perioada a anului.

Brasovul a fost mentionat drept “Corona” in 1235, cand saxonii s-au stabilit aici. In epoca medievala este amintit pentru prima oara, intr-un document din anul 1251, sub numele de Brassovia. Orasul a fost poarta catre sud si est a Transilvaniei secole bune.

Ce sa faci in Brasov intr-o zi

Piata Sfatului, Brasov

Locul unde se organizau targuri in Evul Mediu. Casa Sfatului este o cladire cu ceas-turn din secolul al 13lea. E in mijlocul Pietei Sfatului si a devenit primaria orasului.

Biserica Neagra, Brasov

Cel mai cunoscut obiectiv turistic din oras. E situata langa Piata Sfatului. Impresioneaza prin arhitectura gotica. A fost construita intre 1385 si 1477 pe locul unei biserici romanice. A fost distrusa partial de un incendiu, in 1689. Denumirea „Biserica Neagra” a fost acceptata oficial in secolul al 19-lea.

Strada Republicii, Brasov

E in inima Centrului Vechi din Brasov. Pleaca din Piata Sfatului. In trecut, pe strada se afla doar bresla caldararilor. Azi e cea mai populata strada din oras. Aici veti gasi turisti, cafenele, restaurante si magazine.

Strada Sforii, Brasov

Cea mai ingusta strada din Europa. O gasiti dupa ce iesiti din labirintul de stradute de langa Piata Sfatului, intre strazile Cerbului si Poarta Schei. Latimea variaza intre 1,11 si 1,35 metri si lungimea are 80 de metri. E cea mai ingusta strada din Brasov. Strada Sforii este a treia cea mai ingusta strada a Europa, dupa Spreuerhofstraße din Germania si Parliament Street din Anglia.

Aleea “Dupa Ziduri” si Bastionul Graft, Brasov

Cetatatea Brasovului a fost fortificata extrem de bine, in trecut. Au fost construite multe ziduri de aparare. Construita in secolul 16, Aleea „Dupa ziduri” face parte din ansamblul fortificatiilor. Adaposteste cladiri vechi ale orasului. Aleea se termina cu Bastionul Graft, din secolul al 16lea. Din cele 7 bastioane construite, se mai pastreaza integral doar trei, Bastionul Graft, Tesatorilor si al Fierarilor.

Poarta Ecaterina, Brasov

E una din cele patru porti de intrare in cetate. A fost construita in 1559 si e singura care a supravietuit. A fost reconstruita in secolul al 19lea. Turnuletele ei au fost daramate in 1827. Stema orasului face insa parte din constructia originala.

Poarta Schei, Brasov

E langa Poarta Ecaterina. A fost construita in perioada 1827 si 1828 cu rolul de a fluidiza traficul marit din zona. Mai e cunoscuta si sub numele de “Porta Valacce” (Poarta Valaha) pentru ca era singura poarta de acces a romanilor care locuiau in Schei

Sinagoga Neologa, Brasov

Construita intre 1899-1901, in stil neogotic cu accente maure, a fost renovata in 2001 cu ocazia implinirii a 100 de ani de existenta. E folosita si azi in scopuri ritualice.

Poiana Brasov, Brasov

Daca vrei sa te bucuri de sporturile de iarna, Poiana Brasov e locul potrivit. Este destinatia celor care iubesc schiatul, datul cu placa sau urcatul cu telecabina pentru a admira privelistea.

Ce sa faci in Brasov intr-un weekend

Muntele Tampa, Brasov

Ofera o panorama superba asupra intregului oras. Vei observa acoperisurile caramizii ale locuintelor din Centrul Vechi, Biserica Neagra, Turnul Sfatului si Tara Barsei. Cu o altitudine de 960 de metri, poti ajunge aici cu telegondola in 4 minute. Daca esti activ si vrei un traseu usor, drumul catre varf porneste de la Schei sau din cartierul Valea Cetatii, de “La Iepure”.

Parc Aventura, Brasov

Este unul dintre punctele de atractie principale ale orasului. Situat langa Parcul Noua, dispune de 15 trasee de dificultate graduala progresiva. Este locul perfect pentru adulti si copii. Tirolienele, leaganele si traseele iti vor oferi o experienta palpitanta. Parcul detine:

4 trasee mov pentru copiii sub 8 ani
3 trasee galbene pentru copii incepand cu varsta de 8 ani, dar si pentru incepatori
3 trasee verzi unde te vei putea obisnui cu inaltimea jocurilor
2 trasee albastre de dificultate medie (sunt considerate a fi cele mai placute)
2 trasee rosii
1 traseu negru ce necesita energie, forta si tehnica
Pentru un plus de aventura, gasesti si o tiroliana peste Lacul Noua, cu o lungime de 307 metri.

Pretul pentru 3 ore de distractie este de 50 de lei pentru adulti (12+ ani) si 40 de lei pentru copiii de pana la 12 ani. O ora suplimentara are pretul de 15 lei.

Parcul Noua, Brasov

Dupa atata distractie, iti recomandam cateva momente de relaxare in Parcul Noua si o plimbare cu barca sau hidrobicicleta pe lac.

Muzeul de Istorie, Brasov

Amplasat in Casa Sfatului, cladirea cu turn din Piata Sfatului, Muzeul de Istorie te va purta prin atmosfera secolelor trecute. Cladirea dainuie inca din secolul al XV-lea. Muzeul te intoarce in timp, pe vremea breslelor mestesugaresti. Poti vedea unelte de lucru ale bijutierilor, fierarilor, documente, monede, arta decorativa, instrumente din istoria farmaciei.

Muzeul detine o sectiune dedicata comunismului, unde sunt prezentate povesti de la revolutie, uniforme scolare si de muncitori, confesiuni ale revolutionarilor, precum si cateva dintre obiceiurile lui Ceausescu. Pretul unui bilet este de 7 lei pentru adulti si 1,5 lei pentru elevi si studenti.

Turnul Alb si Turnul Negru, Brasov

Sunt la cativa pasi de Piata Sfatului. Turnul Alb a fost construit intre anii 1460 – 1494. Impresioneaza prin arhitectura si trainicia sa. Pe vremuri, era cel mai ridicat punct de fortificatie din Brasov. Turnul Negru a fost construit concomitent cu Turnul Alb. Domina privelistea din imprejurimi prin inaltime si modalitatea de construire.

Prima scoala romaneasca, Brasov

Este veche, inca de prin secolul XI. Prima data a fost biserica, apoi a devenit scoala. Este aproape de Scheii Brasovului

Paradisul Acvatic, Brasov

Daca vrei sa te relaxezi pe timp de vara, acest complex e tot ce iti trebuie. Ai locuri pentru a face baie, sauna sau masaj. Ai piscine interioare sau exterioare, jacuzzi, grota pentru relaxare, ce sa mai… tot tacamul!

Cetatea Rasnov, Brasov

Se afla la 15 km de Brasov. Este veche, din secolul XIV si se mentine in stare buna. Iti recomandam o plimbare pe jos, pana la cetate, unde privelistea e de vis. Aici se desfasoara si diferite festivaluri precum Festivalul de Film Istoric, Festivalul Medieval sau Rockstadt Extreme Fest.

Sursa: blog.hotelguru.ro / momondo.ro / surorilecalatoare.com

Publicat: 29 dec. 2018, 16:04 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă